Slikbaron fra Slagelse skal fem år i fængsel og betale en bøde på 25 millioner kroner

Den tiltalte er blevet fundet skyldig i alle anklager. Han skal fem år i fængsel og skal betale en bøde på 25 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svindel med slik nok til at forsyne en gennemsnitslig provinsby med slik i en menneskealder er omdrejningspunktet i en stor retssag, hvor en mand er tiltalt for at have svindlet med moms og punktafgifter på slik for 36 millioner kroner.

Vores journalist Ida Laursen Brock følger sagen fra Retten i Næstved.

Onsdag er der først fremstilling af vidner i sagen. Senere ventes der procedure og muligvis en dom. 

Rådgav svensk mand om slikvirksomhed

Første vidne har været på scenen. Det var en kvinde, som tidligere var gift med en svensk mand. Manden havde en slikvirksomhed, fortæller hun. Hun har valgt at vidne, fordi hun gerne ville hjælpe den tiltalte, som hun har mødt 2-3 gange i Danmark. 

- Han (den tiltalte, red, ) rådgav min mand, da han gerne ville starte sin virksomhed. Han sagde til ham, at han skulle sørge for at følge loven og ikke gøre noget dumt, fortalte hun blandt andet.

"Hemmeligt rum" var ekstra lager

Retsmødet i dag har været lidt udfordret af, at et enkelt vidne ikke er mødt op. Det har betydet, at den tiltalte har fået lov til at komme med sine supplerende bemærkninger, før end det egentlig var planlagt.

Her spurgte forsvareren blandt andet ind til et rum, der blev fundet på den tiltaltes lager. SKAT betegner rummet som hemmeligt, men det mener den tiltalte ikke er rigtigt.

- Det var ikke hemmeligt, det var bare et ekstra lager. Jeg ønskede ikke, at mine kunder vidste, hvor det var. Også i tilfælde af indbrud, fortæller tiltalte.

Dommerne voterer

Anklager kræver fem til seks års fængsel til tiltalte, mens forsvareren vil have ham pure frifundet. Og skulle han blive dømt, så mener forsvareren ikke, der er belæg for så høj en straf.

Retten har trukket sig tilbage for at votere og kommer med sin afgørelse omkring klokken 14.30.

Læs med i bloggen herunder.

Sidste dag i sagen om slikimportøren fra Slagelse

playliveblog