¨

Regionrådspolitiker får bøde for ulovligt læk til pressen

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt ti dagbøder for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea til Weekendavisen. Foto: TV ØST

Weekendavisen fik fortrolige oplysninger fra Freddy Blak. Nu har politikeren fået sin dom.

Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er onsdag blevet idømt ti dagbøder à 500 kroner for at have lækket fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea.

Det oplyser Retten i Næstved.

De fortrolige oplysninger lækkede Freddy Blak til en journalist fra Weekendavisen i den meget omtalte bestikkelsessag, der handler om samarbejdet mellem Atea og Region Sjælland.

Forstår ikke dommen

Freddy Blak selv tager dog ikke dommen ikke så tungt.

- Jeg trækker lidt på smilebåndet. Hvis jeg en dag kommer til at stå i en tilsvarende situation, vil jeg gøre nøjagtigt det samme. Det kan ikke være rigtigt, at der skal snydes og bedrages for skatteydernes penge, siger Freddy Blak, der genopstiller til regionsrådet.

På trods af, at han i kraft af sin nuværende plads i regionsrådet har tavshedspligt, forstår han ikke, hvorfor han skal betale bøderne.

- Nej, det gør jeg ikke. Men jeg må bare acceptere dommen, svarer han.

Læs også Forstå Atea-sagen på to minutter

Omfattende bestikkelsessag

Sagen om Atea begyndte i juni 2015, da en række personer med tilknytning til Atea, it-firmaet 3A-it samt flere offentligt ansatte blev anholdt.

Bestikkelsessagen drejer sig blandt andet om en Formel 1-rejse til Dubai til en værdi af over 400.000 kroner, som angiveligt skulle have fungeret som bestikkelse.

Fire tidligere Atea-folk og tre tidligere chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet er tiltalt. Den omfattende sag blev indledt ved Retten i Glostrup i oktober. 

Denne artikel er opdateret

  • 15. nov 2017 kl. 13:54 Artiklen er opdateret med Freddy Blaks reaktion på dommen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App