Rapport: Skatteborgere betalte ikke for bestikkelse

Region Sjælland har ikke som frygtet betalt overpriser for IT-udstyret til regionen. Politikerne føler sig dog svigtet af revisionen i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland har ikke som frygtet betalt overpriser for IT-udstyret til regionen. Det fremgår af en rapport som revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers mandag fremlagde.

Rapporten blev mundtligt lagt frem for politikerne mandag formiddag. Efter middag vil rapporten blive offentliggjort.

Ifølge regionsrådsformand Jens Stenbæk (V), så viser rapporten, at regionen ikke har betalt for mange penge for IT-udstyret - men han føler sig dog svigtet af regionens revision, BDO, der burde have opdaget forholdene tidligere.

”Jeg synes, at regionsrådet er blevet ladt i stikken af vores eksterne revsion, fordi det her er jo ikke noget, der lige er opstået. Det er noget, der går tilbage til 2009, siger Jens Stenbæk (V).

Regionsrådsformanden erkender dog også, at de selv har et ansvar i sagen. 

At vi ikke har mistet penge har måske mere været held end vores egen dygtighed. Der mangler simpelthen tilstrækkelige kontrolprocedure i vores egen organisation, siger Jens Stenbæk (V).

 

Jens Stenbæk vil dog nærlæse rapporten, før han kan sige, hvad sagen skal have af konsekvenser.

Mystiske forhold har naturlig forklaring

En række forhold i sagen er tidligere blevet udlagt som mistænkelige - blandt andet er store it-leverancer blevet leveret på adresser udenfor regionen.

Der er dog en god forklaring på næsten alle disse leverancer, viser rapporten fra PricewaterhouseCoopers.

Kun udstyr for omkring 7.000 kroner kan der ikke umiddelbart findes en god forklaring på - men det var frygtet, at dette tal i virkeligheden skulle gemme på mange millioner kroner. Det er dog som nævnt ikke tilfældet.

13 anholdt

Bestikkelssagen i region Sjælland blev for alvor kendt i sommeren 2015, hvor 17 adresser blev ransaget og 13 personer anholdt i det, som blev udråbt til at være Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Seks personer har været varetægtsfængslet i sagen, der har taget udgangspunkt i regionens It-afdeling og leverandørerne til den fra to forskellige selskaber. Blandt andet ansatte fra Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet har været involveret i sagen.

Ifølge en rapport fra analysefirmaet Rambøll er der muligvis blevet betalt for meget for IT gennem otte år – og der kan være blevet betalt flere hundrede millioner kroner for meget for IT i perioden.

Sagen er blevet overdraget til Bagmandspolitiet, men revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers har for regionen undersøgt de økonomiske spor i sagen.

 


Nyhedsoverblik