IT-firma opsiger sponsorat efter bestikkelses-afsløring

Atea standser sit sponsorat af Travbanen i Nykøbing Falster. Firma kan ikke stå inde for sponsorat, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den omfattende bestikkelsessag, der blandt andet trækker tråde til ansatte hos Region Sjælland og en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet, får nu IT-virksomheden Atea til at opsige sit sponsorat for Travbanen i Nykøbing Falster.

- Baggrunden for sponsoratet er, at en medarbejder i Region Sjælland har foranlediget denne aftale med den tidligere ledelse i Atea.

- Det har stået på siden 2003. Først da en faktura for årets sponsorat skulle betales, blev den nuværende ledelse i Atea bekendt med sponsoratets sammenhæng. Vi har omgående opsagt sponsoratet, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Sponsoratet til Travbanen i Nykøbing lyder ifølge sigtelsen på 100.000 kroner.

- Det er beklageligt for Travbanen i Nykøbing Falster, at Atea forlader sponsoratet, men vi vil ikke forlænge en sponsoraftale, som er indgået på en baggrund, som den nuværende ledelse ikke kan stå inde for, skriver Atea.

Ledelsen i It-firmaet har tidligere fastslået, at man gør alt for at hjælpe politiet i forbindelse med sagen.

Seks personer er foreløbigt fængslet i sagen. En af de fængslede i sagen er ansat i Rigspolitiet og én i Region Sjælland. De øvrige fire, der er fængslet i sagen, er medarbejdere, muligvis forhenværende, i to it-firmaer.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt i en aktion sammen med Bagmandspolitiet tirsdag morgen i alt 13 personer i sagen, som kan vise sig at være en af de mest omfattende i nyere tid, hvis politiets sigtelser holder.

Politiets påstand er, at bestikkelsen foregik fra 2007 og frem til 2015. Angiveligt stillede firmaerne mindst en million kroner til rådighed på en særlig konto for de ansatte i Rigspolitiet, Region Sjælland og Kriminalforsorgen.

Ifølge politiet blev disse penge brugt til blandt andet rejser til USA og Dubai. Pengene er desuden brugt på forplejning og hotelophold i ud- og indland, lyder det i sigtelsen.

1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland blev ifølge sigtelsen indsat på den særlige konto.

/ritzau/

 

 

 


Nyhedsoverblik