¨

Efter bestikkelsessag: Regionen ansætter ny økonomidirektør

Region Sjælland har nu fundet en afløser for den tidligere økonomidirektør. Den oprindelige blev fyret som reaktion på den omfattende bestikkelsessag.

40 offentlige ansatte er blevet sigtet i sagen, og flere ledende personer har mistet deres job.

Sådan ser det ud, efter Region Sjælland i 2015 meldte en sag om mulig bestikkelse til politiet - den såkaldte Atea-sag.

På ledelsesniveau mistede først den administrerende direktør i Region Sjælland sit job. Og sidenhen røg altså også økonomidirektøren, men her er der nu fundet en afløser, Karsten Ole Knudsen.

Ny økonomidirektør har erfaring i det offentlige

Fristen for at søge jobbet som økonomidirektør udløb i juni, men det er altså først 1. oktober, at  Karsten Ole Knudsen tiltræder.

- Gennem de seneste 30 år har jeg arbejdet i forskellige dele af staten, i kommuner og i EU, men aldrig i en region. Udfordringen i Region Sjælland ser jeg derfor frem til, siger den nye økonomidirektør i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Region Sjælland er en stor virksomhed, hvor regionens opgaver har en central betydning for borgerne. Det er en udfordring, som jeg glæder mig til.

Siden den forhenværende økonomidirektørs fratrædelse i marts har en sekretariatschef fungeret som konstitueret økonomidirektør.

Fik rejser for ordrer til Atea

Afskedigelsen af den tidligere økonomidirektør skete, efter en rapport fra PriceWaterhouseCoopers pegede på, at der i ledelsen ikke havde været tilstrækkeligt fokus på kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau.

Ansatte i Region Sjællands it-afdeling skulle have modtaget rejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til it-leverandøren Atea.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App