Efter bestikkelsessag: Regionen ansætter ny økonomidirektør

Region Sjælland har nu fundet en afløser for den tidligere økonomidirektør. Den oprindelige blev fyret som reaktion på den omfattende bestikkelsessag.

Tema: Bestikkelsessag i Region Sjælland
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

40 offentlige ansatte er blevet sigtet i sagen, og flere ledende personer har mistet deres job.

Sådan ser det ud, efter Region Sjælland i 2015 meldte en sag om mulig bestikkelse til politiet - den såkaldte Atea-sag.

På ledelsesniveau mistede først den administrerende direktør i Region Sjælland sit job. Og sidenhen røg altså også økonomidirektøren, men her er der nu fundet en afløser, Karsten Ole Knudsen.

Ny økonomidirektør har erfaring i det offentlige

Fristen for at søge jobbet som økonomidirektør udløb i juni, men det er altså først 1. oktober, at  Karsten Ole Knudsen tiltræder.

- Gennem de seneste 30 år har jeg arbejdet i forskellige dele af staten, i kommuner og i EU, men aldrig i en region. Udfordringen i Region Sjælland ser jeg derfor frem til, siger den nye økonomidirektør i en pressemeddelelse og tilføjer: 

- Region Sjælland er en stor virksomhed, hvor regionens opgaver har en central betydning for borgerne. Det er en udfordring, som jeg glæder mig til.

Siden den forhenværende økonomidirektørs fratrædelse i marts har en sekretariatschef fungeret som konstitueret økonomidirektør.

Fik rejser for ordrer til Atea

Afskedigelsen af den tidligere økonomidirektør skete, efter en rapport fra PriceWaterhouseCoopers pegede på, at der i ledelsen ikke havde været tilstrækkeligt fokus på kontrolprocedurer fra det politiske til det udførende niveau.

Ansatte i Region Sjællands it-afdeling skulle have modtaget rejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til it-leverandøren Atea.