¨

Bestikkelsessag: Økonomidirektør fyret

I kølvandet på bestikkelsessagen i Region Sjælland er økonomidirektøren nu også blevet fyret.

Den administrerende direktør har allerede fået fyresedlen, og regionens økonomidirektør, Morten Koch, ryger nu samme vej.

Det er en revisionsundersøgelse fra PWC, der ifølge Ritzau har vist, at de ansatte i regionens it-afdeling hvert år i december har tømt afdelingens budget ved at forudbetale varer fra it-firmaet Atea.

Hverken ledelsen eller et eksternt revisionsfirma havde ifølge undersøgelsen kontrolleret, at alt forholdt sig, som det skulle. 

Administrerene direktør allerede fritstillet

Rapporten gav i sidste uge anledning til at regions administrerende direktør blev fritstillet. Nu følger altså så også økonomidirektøren.

- Jeg tror på, at der nu er blevet taget de nødvendige skridt i forhold til den sag, og at vi kan have tillid til de medarbejdere, der arbejder i Region Sjælland, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk.

Om sagen

Bestikkelssagen i region Sjælland blev for alvor kendt i sommeren 2015, hvor 17 adresser blev ransaget og 13 personer anholdt i det, som blev udråbt til at være Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Seks personer har været varetægtsfængslet i sagen, der har taget udgangspunkt i regionens It-afdeling og leverandørerne til den fra to forskellige selskaber. Blandt andet ansatte fra Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet har været involveret i sagen.

Sagen er blevet overdraget til Bagmandspolitiet, men revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers har for regionen undersøgt de økonomiske spor i sagen.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App