Bestikkelse: Topchefer med tætte forbindelser blandt de sigtede

Tre af de mænd, der tirsdag bliver fremstillet i grundlovsforhør, kender hinanden fra tidligere topstillinger i samme it-firma og har nu et firma sammen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er tætte forbindelser mellem tre af de mænd, som tirsdag bliver fremstillet i grundlovsforhør i Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse.

Tirsdag kom det frem, at der var anholdt og sigtet 13 personer i sagen, der drejer sig om mulig bestikkelse i Region Sjælland. Fem er i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster klokken 14 - heraf en direktør i politiet, en chef i Region Sjælland og altså tre mænd med tætte relationer fra erhvervslivet.

De tre har blandt andet besiddet topposter i samme it-firma en overgang, men stoppede alle tre i virksomheden sidste år, og i november 2014 dannede de så et firma sammen.

Deres tidligere arbejdsplads er blandt de 17 adresser, der er blevet ransaget i løbet af dagen, men det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra firmaets nuværende direktør.

Nægter sig skyldig

Ifølge Ritzau skal et it-firma have stillet mindst en million kroner til rådighed for ansatte i Region Sjælland som led i bestikkelsen. Det hævder politiet i den sigtelse, som tirsdag er blevet læst op i Retten i Nykøbing Falster.

Den første mand, der træder frem foran dommeren, blev anholdt tirsdag morgenn klokken 6.10, bekræfter han. Den gråhårede herre nægter sig skyldig i sigtelsen, som handler om såkaldt 'passiv bestikkelse'.

It-firmaet stillede angiveligt en million kroner til rådighed for manden og hans kolleger på en særskilt konto. Det skal være foregået fra 2007 og frem til 2015.

Mmistænkt for at modtage sponsorat til travbane

Konkret skal den første mand have modtaget en rejse til Dubai til en værdi af 80.000 kroner, ligesom han skal have modtaget et sponsorat på 100.000 kroner til travbanen i Nykøbing Falster.

Dommeren har besluttet at følge kravet fra anklager Søren Martin Nielsen om dørlukning. Det begrundes med hensynet til politiets opklaringsarbejde.

Desuden er der nedlagt navneforbud i sagen.

/ritzau/TV ØSt/