Atea-sagen: Tiltalt fra Region Sjælland beskrives som hård hund

Region Sjællands it-driftschef blev spurgt, hvor et udbud skulle ligge, lyder det i dag i retten i Atea-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ledende medarbejder i Region Sjælland var en krævende og vanskelig herre at gøre forretninger med.

Det gør den tidligere koncernchef i Atea igen klart under en afhøring onsdag i Retten i Glostrup i den stort anlagte Atea-sag om påstået bestikkelse i Region Sjælland.

De to mænd anklages for at have modtaget og ydet bestikkelse, men nægter sig begge skyldige.

Jævnligt klagede regionens it-driftschef over de sælgere, Atea havde sat på opgaven med at betjene regionen.

- Han har alle årene været en hård hund. Han krævede lave priser og god service. Han vidste, hvad han ville have, siger den tidligere koncernchef i Atea. 

Dyre rejser til Dubai

I Bagmandspolitiets anklageskrift optræder to dyre rejser til Dubai, som begge herrer deltog i. Her så de for eksempel Formel 1-løb.

Regionens driftschef var angiveligt den, der i 2006 til 2007 stillede krav om, at regionen fik tildelt en bonus på cirka en procent af salget til Atea.

Pengene blev placeret på en finanskonto, som er omdrejningspunkt i straffesagen. Herfra blev der betalt for dyre middage og rejser. Kontoen havde nummer 2840, men Ateas koncernchef kendte ikke til detaljerne.

- Første gang, jeg hørte om 2840, var den dag, jeg blev varetægtsfængslet (i sommeren 2015, red.). Før da var det for mig postnummeret i Holte, siger han. 

Direkte kamp mod Atea

I slutningen af 2014 dannede fire udbrydere fra Atea, heriblandt koncernchefen og to andre af de nu tiltalte, selskabet 3Ait. Hensigten var at gå i direkte kamp mod Atea i et forsøg på at kapre Region Sjælland som kunde.

Udbudsrunden i foråret 2015 var nervepirrende, fortæller den tidligere koncernchef.

- Jeg ringede til René og spurgte: "Hvor skal vi lægge os?". "Fisk", svarede han, lød det i retten.

En af anklagerne undrer sig over, at opkaldet overhovedet fandt sted. Den tidligere koncernchef uddyber ved at fortælle om den paranoia, der herskede blandt udbryderne.

- Vi var enormt nervøse for, at Atea fik besked om det regneark, vi havde uploadet. De havde seks konsulenter gående i regionen, siger han. 

Det endte med, at 3Aits tilbud var næsten 19 millioner kroner billigere end Ateas. Men efter en klage fra Atea og en mistanke om bestikkelse blev udbuddet annulleret.

På fjerde dag af retssagen er kun to af de tiltalte blevet afhørt om generelle forhold. Man er bagud i forhold til Bagmandspolitiets tidsplan.