Atea med i statsudbud trods bestikkelsesanklager

Selv om flere ansatte fra it-firmaet Atea er sigtet i den stor bestikkelsessag med bl.a. Region Sjælland, er firmaet med i en stor, statslig udbudsrunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

It-firmaet Atea har fået lov til at afgive bud på en kæmpeordre på omkring 420 millioner kroner hos Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI).

Det skriver Berlingske Business.

Udbuddet er opsigtsvækkende fordi flere nuværende og tidligere ledende ansatte i Atea er sigtet i Danmarkshistoriens største sag om bestikkelse, hvor også højtstående medarbejder i Rigspolitiet og Region Sjælland er sigtet.

Blandt andet skal Atea have haft en konto med over en million kroner, som har været til rådighed for potentielle kunder, der skulle smøres, og ifølge politiets anklager er nogle af pengene brugt på en gaverejse til Dubai til en af de andre sigtede i sagen.

Kan ophæve kontrakt ved dom

De alvorlige beskyldninger fik SKI til at undersøge sagen nærmere, og ifølge Signe Lyngaard Madsen, der er direktør i SKI, har Kammeradvokaten nu vurderet, at Ateas tilbud på kæmpeordren kan indgå i udbudsrunden. Samtidig har it-firmaet garanteret, at der nu bliver ryddet op, og at der er sat tiltag i gang i virksomeheden for at modvirke korruption.

Trods de fine hensigter er Knut Gotfredsen, bestyrelsesformand i antikorruptionsorganisationen Transparency International skeptisk ved Atea deltagelse i udbuddet.

- Man er uskyldig, indtil man er dømt. Men spørgsmålet er, om udbudsbetingelserne indeholder nogle krav om, at kontrakten bliver annulleret, hvis Atea bliver dømt. Hvis Atea bliver dømt for bestikkelse, mener jeg godt nok ikke, at staten kan indgå kontrakt med virksomheden, siger han til avisen.

SKIs direktør siger, at der i deres kontrakter direkte står, at bestikkelse er misligholdelse, og at SKI på den baggrund kan ophæve samarbejdet, hvis virksomheden dømmes.

Læs også: Eksperter: Bestikkelsessag den største af sin art
Læs også: Topchefer med tætte forbindelser blandt de sigtede

Læs også: Næstformand i Regionsrådet rystet over bestikkelsesanklager
Læs også: Politi: Bestikkelsessager sjældne i Danmark
Læs også: 17 adresser ransaget i bestikkelsessag
Læs også: Bestikkelssag: Politichef og regionchef i grundlovsforhør
Læs også: It-firma gav offentligt ansatte en million kroner
Læs også: 13 personer anholdt for mulig bestikkelse i Region Sjælland

 


Nyhedsoverblik