17 adresser ransaget i bestikkelsessag

Politiet har ransaget 17 adresser i forbindelse med en sag om bestikkelse af ansatte i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

17 adresser er tirsdag blevet ransaget på Sjælland ig forbindelse med mistanke om bestikkelse i Region Sjælland. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har foretaget ransagningerne på baggrund af en anmeldelse fra Region Sjælland og har netop iværksat en efterforskning af mulige overtrædelser af straffelovens § 122 og § 144 vedrørende bestikkelse af offentligt ansatte. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Sagen drejer sig om mistanke om uberettigede økonomiske dispositioner i tilknytning til private leverandører, som regionen har indgået aftaler om it-leverancer med.

17 adresser ransaget

Politikredsen har blandt andet indhentet ransagningskendelser, og tirsdag morgen har politikredsen i samarbejde med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og Internationale Kriminalitet (SØIK) gennemført en koordineret ransagningsaktion på 17 forskellige adresser på Sjælland.

Ransagningerne omfatter lokaliteter tilhørende Region Sjælland, Rigspolitiet, firmalokaliteter og private bopæle. Der er i den forbindelse beslaglagt et betydeligt antal effekter - herunder it-udstyr, der kan indeholde spor - med henblik på nærmere undersøgelse.

13 personer sigtet i sagen

Ved morgenens aktion har politiet anholdt og sigtet i alt 13 personer, som i løbet af dagen skal afhøres til sagen. Når afhøringerne er afsluttet, vil politiet tage stilling til, om der skal ske fremstilling af en eller flere af de anholdte i grundlovsforhør senere i dag. De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører.

- Efter dagens aktion står politikredsen overfor en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet. Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold, siger politidirektør Lene Frank, Sydsjællands og Lolland-Falster Politi.

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi sætter pris på det samarbejde, som politikredsen har haft med Region Sjælland i forbindelse med anmeldelsen og den indledende efterforskning, hvor regionen i høj grad har medvirket til, at politiet har kunnet reagere hurtigt, tilføjer hun.