Politiinspektør: Skudepisode i Næstved er banderelateret

For fjerde gang på få uger har der været en skudepisode i Næstved. Politiet vurderer, det er banderelateret. Nu efterlyses der vidner i sagen.

Tema: Bandekrig i Næstved
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til onsdag har en eller flere ukendte gerningsmænd affyret skud mod et hus på Sorøvej i udkanten af Næstved ved Ganges Bro.

Ifølge politiet blev der skudt mod ruderne i huset, hvor der lå en dame og sov på førstesalen. Efterfølgende blev der hørt en knallert køre fra stedet. Ingen kom dog til skade i forbindelse med skyderiet.

Skyderiet er ifølge politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, banderelateret.

quote Det er et internt opgør i bandemiljøet og ikke rettet mod borgere i det offentlige rum, men jeg forstår godt deres utryghed

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er politiets opfattelse, at skudepisoden hænger sammen med de øvrige skyderier, vi har set de seneste uger. Det er således vores foreløbige vurdering, at hændelsen i nat er banderelateret, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Over for TV ØST forklarer Kim Kliver, det er elementer i den øvrige politiefterforskning, som skal ses i sammenhæng med de øvrige skudepisoder, der gør, at politiet vurderer det til at være banderelateret.

Utrygge borgere

Nattens skyderi nær Næstved har allerede fået folk på sociale medier til at give udtryk for deres utryghed ved at færdes i området.

Og politiinspektør Kim Kliver forstår skam godt borgernes voksende utryghed.

- Det er et internt opgør i bandemiljøet og ikke rettet mod borgere i det offentlige rum, men jeg forstår godt deres utryghed, siger Kim Kliver til TV ØST.

I bestræbelserne på at sikre borgernes tryghed og samtidig opklare sagen afsætter politiet ifølge Kim Kliver mange ressourcer på efterforskningen, ligesom politiet vil være synligt til stede i og omkring Næstved.

Om de nuværende midlertidige visitationszoner, som blev oprettet i forbindelse med tidligere skyderi i Næstved, skal forlænges vil ifølge politiinspektøren blive genovervejet på et senere tidspunkt,

Efterlyser vidner i sagen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har brugt natten til tekniske undersøgelser, som vil fortsætte i løbet af dagen.

Politiet har desuden talt med vidner til skyderiet, og politiet vil i den sammenhæng gerne i kontakt med folk, der kan have oplysninger om hændelsen.

Særligt hvis der er nogen, der har lagt mærke til en knallert i området omkring gerningstidspunktet. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Positivprocenten er den laveste siden september

play
Ræv

12 tykke ræve reddet fra pelsning – nu får de deres egen granskov at boltre sig i

play
Skyderi Holbæk 23. januar 2021

Tre mænd sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk

play
asdadeq3e412

Sygeplejersker knokler: Tandlæger og konsulenter må hjælpe til på coronaafsnit

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

Se flere