¨

Politiinspektør: Skudepisode i Næstved er banderelateret

Natten til onsdag har en eller flere ukendte gerningsmænd affyret skud mod et på Sorøvej i udkanten af Næstved. Foto: Media Næstved/Lars Ole Andersen

For fjerde gang på få uger har der været en skudepisode i Næstved. Politiet vurderer, det er banderelateret. Nu efterlyses der vidner i sagen.

Natten til onsdag har en eller flere ukendte gerningsmænd affyret skud mod et hus på Sorøvej i udkanten af Næstved ved Ganges Bro.

Ifølge politiet blev der skudt mod ruderne i huset, hvor der lå en dame og sov på førstesalen. Efterfølgende blev der hørt en knallert køre fra stedet. Ingen kom dog til skade i forbindelse med skyderiet.

Skyderiet er ifølge politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, banderelateret.

Det er et internt opgør i bandemiljøet og ikke rettet mod borgere i det offentlige rum, men jeg forstår godt deres utryghed

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er politiets opfattelse, at skudepisoden hænger sammen med de øvrige skyderier, vi har set de seneste uger. Det er således vores foreløbige vurdering, at hændelsen i nat er banderelateret, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelelse.

Over for TV ØST forklarer Kim Kliver, det er elementer i den øvrige politiefterforskning, som skal ses i sammenhæng med de øvrige skudepisoder, der gør, at politiet vurderer det til at være banderelateret.

Utrygge borgere

Nattens skyderi nær Næstved har allerede fået folk på sociale medier til at give udtryk for deres utryghed ved at færdes i området.

Og politiinspektør Kim Kliver forstår skam godt borgernes voksende utryghed.

- Det er et internt opgør i bandemiljøet og ikke rettet mod borgere i det offentlige rum, men jeg forstår godt deres utryghed, siger Kim Kliver til TV ØST.

I bestræbelserne på at sikre borgernes tryghed og samtidig opklare sagen afsætter politiet ifølge Kim Kliver mange ressourcer på efterforskningen, ligesom politiet vil være synligt til stede i og omkring Næstved.

Om de nuværende midlertidige visitationszoner, som blev oprettet i forbindelse med tidligere skyderi i Næstved, skal forlænges vil ifølge politiinspektøren blive genovervejet på et senere tidspunkt,

Efterlyser vidner i sagen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har brugt natten til tekniske undersøgelser, som vil fortsætte i løbet af dagen.

Politiet har desuden talt med vidner til skyderiet, og politiet vil i den sammenhæng gerne i kontakt med folk, der kan have oplysninger om hændelsen.

Særligt hvis der er nogen, der har lagt mærke til en knallert i området omkring gerningstidspunktet. Politiet kan kontaktes på telefon 1-1-4.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App