Næstved-rockere dømt for drabsforsøg: Nu vil de frifindes

Efter en række skyderier i Næstved blev to unge rockere i juli 2017 dømt for drabsforsøg. I dag begyndte ankesagen i Østre Landsret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To unge rockere fra Næstved vil have ændret de domme på hver otte års fængsel, som de fik ved Retten i Næstved sidste sommer.

Her blev de to teenagere, der har tilknytning til Bandidos, dømt for drabsforsøg.

Men de nægter sig begge skyldige, og nu skal sagen altså vurderes igen. Denne gang i Østre Landsret i København, hvor ankesagen blev indledt mandag.

Kun én ville udtale sig

Første retsdag gik med, at anklageren forelagde sagen, hvorefter de to tiltalte fik mulighed for at forklare sig.

Det var dog kun den ene af de unge mænd, der ønskede at udtale sig i retten. Og det kun om de forhold, han allerede har erkendt i forbindelse med sagen ved byretten. Han indrømmer blandt andet at have affyret skud mod et hus på Kildemarksvej i Næstved, men afviser at have haft til hensigt at skade nogen.

Den anden tiltalte ønskede ikke at udtale sig overhovedet.

Sagen har sit udspring i efteråret 2016, hvor Næstved var hårdt plaget af en strid mellem de to rockerklubber Bandidos og Satudarah. Den resulterede i flere skyderier på åben gade.

En af episoderne fandt sted på P-pladsen ved REMA 1000 på Parkvej. Her blev en 30-årig mand ramt af fire skud, men slap med livet i behold. 

Ved en senere episode blev der skudt mod et hus på Kildemarksvej, hvor familien til flere personer med forbindelse til Satudarah befandt sig. Her blev der blandt andet skudt ind gennem et vindue til en niårig piges værelse.

Dømt skyldige i alle forhold ved byretten

De to, der var 17 og 18 år på gerningstidspunktet, blev ved Retten i Næstved kendt skyldige i alle de forhold, de var tiltalt for. 

Udover drabsforsøg og skyderier drejer det sig om blandt andet våbenbesiddelse og tyveri af et pengeskab. Nogle af disse forhold er enten helt eller delvist erkendt.

Sagen forventes at strække sig over fem retsdage. Den fortsætter i morgen, hvor anklageren vil føre en række vidner.