¨

Energinet: Everdrup er bedste placering for kæmpegasledning

Den foreslåede placering af kompressorstation

Beboerne i Everdrup er utilfredse. De kan risikere at blive naboer til en gasledning og kompressorstation. Energinet kan ikke se en bedre placering.

En underskriftindsamling mod gasledningen, Baltic Pipe, og en tilhørende kompressorstation er igangsat i Everdrup i Næstved Kommune. 

Jeg må sige, når jeg har været ude og kigge på det, og den høringsfase vi har haft nu her, så er der ikke noget, der peger på, at der findes et væsentligt bedre alternativ

Niels Bjørkbom, afdelingsleder i Afdelingen for Miljø og Geoscience hos Energinet

Beboerne i Everdrup er utilfredse med begge dele, men især udsynet til en kompressorstation i landsbyen er det helt store emne. 

Læs også Landsby frygter at blive naboer til gasledning

Energinet, som er en af parterne i projektet, kan godt forstå borgerne, men mener ikke, at der findes en bedre placering. 

- Jeg kan godt forstå, at folk ikke er glade for det her. Vi kommer med et stort anlæg. Det er til gengæld også så stort, så jeg tvivler på, at der findes en optimal placering, hvor vi ikke generer nogen, siger Niels Bjørkbom, afdelingsleder i Afdelingen for Miljø og Geoscience hos Energinet.

- Jeg må sige, når jeg har været ude og kigge på det, og den høringsfase vi har haft nu her, så er der ikke noget, der peger på, at der findes et væsentligt bedre alternativ, fortsætter han. 

Kommunen støtter borgerne

I Everdrup er en underskriftindsamlingen igangsat af beboer Tina Bjerregaard Jensen. Hun mener, at placeringen er helt forkert med opbakning fra de andre i landsbyen.  

 - Kompressorstationen kommer til at påvirke mange borgere i området, men også et bevaringsværdigt landskab med truet dyreliv, siger Tina Bjerregaard Jensen.

Kompressorstationen kommer til at påvirke mange borgere i området, men også et bevaringsværdigt landskab med truet dyreliv

Tina Bjerregaard Jensen, beboer i Everdrup

Næstved Kommune bakker op om beboerne og vurderer også, at naturen i området er bevaringsværdig.

Læs også Landmand bliver ramt af ny gasledning: Føler sig svigtet

Noget som Energinet også er enige i. 

- Jeg er enig i, når vi kigger dernede, så er der rigtig meget, der er større sammenhængende landskab, som har nogle landskabsværdier. Derfor satte vi også en rådgiver på til at køre rundt dernede, så det ikke bare bliver vores måske lidt subjektive vurdering af det, siger Niels Bjørkbom, afdelingsleder i Afdelingen for Miljø og Geoscience hos Energinet.

Alligevel er den foreløbige konklusion fra Energinet, at der ikke findes en mere optimal placering til kompressorstationen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App