Vejr, coronavirus og teknik forsinker arbejdet med Baltic Pipe

I stedet for udgangen af 2020 ventes gasledning Baltic Pipe først færdiganlagt på Sjælland til næste sommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anlægsarbejdet med gasledningen Baltic Pipe på Sjælland bliver forsinket og forventes først afsluttet til næste sommer i stedet for udgangen af 2020.

Forsinkelsen skyldes en blanding af tekniske udfordringer, vejrforhold og restriktioner i forbindelse med coronavirussen. 

Det oplyser Energinet i en pressemeddelelse. 

Baltic Pipe skal sende gas fra gasfelter i den norske del af Nordsøen til Polen via Danmark. På dansk jord bliver ledningen omkring 210 kilometer lang og 80 centimeter tyk. 70 af kilometerne bliver tværs over Sjælland, fra Kongsmark ved Slagelse til Faxe Ladeplads.

Projektleder i Energinet Nina Frøkjær Vendelboe beklager forsinkelsen.

-  Vi må erkende, at vi ikke kan nå at blive færdige i år, inden vejret bliver for dårligt til det tunge anlægsarbejde. Det rammer desværre en stor del af vores lodsejere, som skal trækkes med os meget længere, end vi oprindeligt havde regnet med. Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over, og vi beklager de ekstra gener, det medfører for lodsejerne, siger hun i pressemeddelelsen.

Erstatning for tabte afgrøder

For en del af lodsejerne på Sjælland betyder forsinkelserne på anlægsarbejdet på Sjælland, at de mister endnu en sæsons afgrøder på det 32 meter brede arbejdsbælte og andre arbejdsområder, der bliver brugt til anlægsarbejdet.

De vil modtage erstatning for deres tabte afgrøder på samme måde som hidtil for både tabte afgrøder og de ekstra gener i driften, som anlægsarbejdet medfører, skriver Energinet.

Grafik: Nick Abildgaard