Viser sex-scener for børn

Jurist har nikket ja til kommunal kunst, der viser hætteklædte personer have samleje. Mor til 10-årig datter, der uforvarende kom til at se sex-scenerne, er forarget. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Helle Larsen fra Gedser vendte for nylig chokeret hjem fra, hvad der skulle have været en hyggelig familietur til Nysted på Lolland.

- Hov mor, det må jeg vist ikke se, sagde hendes datter, da hun kastede et blik i den såkaldte peep-biograf, der er opstillet som et af de kommunale kunstværker på havnen.

Link:
Se sex-scenerne her (Video)

Og så måtte mor jo også tage et kig. Og ganske rigtigt. Hvad hun der fik at se, var hverken for børn eller sarte sjæle. Man så en mand blæse en såkaldt lolitadukke, altså en pneumatisk erotikpartner, op. Og man så hætteklædte personer have samleje, medens andre hældte maling ud over dem.

- Det var en chokerende oplevelse, siger hun.

- Man kan åbenbart tillade sig hvad som helst, når bare man kalder det kunst, siger Helle Larsen. Forargelsen bliver ikke mindre af, at hun skal betale for oplevelsen.

- Kommunen har jo givet flere hundrede tusind kroner til det, siger hun.

Men Guldborgsund Kommune, i skikkelse af kultur og fritidsudvalgsformand Poul Henrik Pedersen (G) har blot finansieret.

- Det kunstneriske indhold er jubilæumskomiteens ansvar, siger Poul Henrik Pedersen.

Han lader dog forstå, at han anser det for lidet hensigtsmæssigt ikke at vise større hensyn til børn og til folk, der kunne finde værket anstødeligt.

- Det lyder ikke som nogen oplagt børneforlystelse, siger formanden.

Kulturkonsulent Kathrine Mazanti, Guldborgsund Kommune, beklager, at nogen har følt sig stødt over kunstværket, hvis officielle navn er Pest.

- Der er forskellige niveauer for, hvadfolk finder stødende, siger hun.

Kulturkonsulenten mener, kighullerne er i voksenhøjde, men oplyser, at værket nu bliver udstyret med skilte om, at scenerne kan virke anstødelige.

Formanden for jubilæumskomiteen, Leo Thorsen oplyser, at en jurist, der har sæde i komiteen, har vurderet, at filmklippene ikke kan kaldes pornografi. Der var medlemmer af komiteen, som var betænkelige ved at stille scenerne til skue i det offentlige rum.


Nyhedsoverblik