Virksomheder satser på Lolland

Lolland Kommune har solgt over 500.000 m2 erhversjord i år, og det giver mange nye arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Salget af erhvervsjord på Lolland overgår de mest optimistiske forventninger. Med et salg af erhvervsarealer på 500.000 kvadratmeter lægger Lolland Kommune sig på et niveau, der matcher den langt større jyske kommune Vejle.

Lolland Kommunes salg af erhvervsjord i 2007 har en samlet værdi af 21 millioner kroner.

- Interessen for at investere i Lolland er meget, meget stor. Den fortsætter med uformindsket styrke i 2008. Vi har utrolig mange jordhandler undervejs, som først vil kunne afsluttes i det nye år, siger borgmester Stig Vestergaard.

I alt er der tale om 27 jordhandler i 2007. Blandt køberne er fire større produktionsvirksomheder, som alene vil betyde 250 nye arbejdspladser i direkte beskæftigelseseffekt. De øvrige købere er servicevirksomheder og flere lokale erhvervsvirksomheder, som satser på at udvide forretningen og dermed også bidrager med nye arbejdspladser i et betydeligt omfang.

Endelig er der de såkaldte afledte beskæftigelseseffekter, som hurtigt kan bringe den samlede effekt af jordsalget op på 400-500 nye arbejdspladser.

- Det er ikke mindst aftalen om en fast forbindelse over Femern Bælt, der har sat skub i sagerne, mener Stig Vestergaard.

Erhvervsjorden sælges især i Nakskov, Maribo og Rødby. Afhængig af beliggenheden er salgsprisen mellem 35 kroner og 50 kroner pr. kvadratmeter.

- Det er billigt, men ikke for billigt. Vi sælger ikke jorden for at tjene penge, men for at skabe udvikling. Vi skal skabe arbejdspladser, vækst og bosætning, og så skal vi sikre en erhvervsudvikling, der understøtter de visioner, som vi har for Lolland. Det er det eneste, der tæller for os, siger borgmester Stig Vestergaard.

Lollands største udfordring er at følge med den enorme efterspørgsel på jord.

- Vi får brug for meget mere jord. Derfor er en af de allervigtigste opgaver i 2008 at skaffe nye erhvervsarealer langs motorvejen. Det er helt afgørende for, at Lolland-Falster og Sydsjælland kan blive det vækstområde mellem Hamborg og Ørestaden, som vi arbejder på, siger Stig Vestergaard.


Nyhedsoverblik