Vinbonde jubler: Vores bedste høst nogensinde

Det bedste vinår nogensinde. Det er, hvad 2014 bliver for Dyrehøj Vingaard. De forventer at høste næsten dobbelt så meget som sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

2014 kommer til at stå som et helt særligt årstal for vinbonde Betina Newberry. Årets høst står til at være den bedste i Dyrehøj Vingaards historie.

- Vi har aldrig prøvet noget lignende før. Det er helt fantastisk, fortæller vinbonden.

Dyrehøj Vingaard ligger i Røsnæs lige uden for Kalundborg og har eksisteret siden 2008.

Næsten fordobling fra sidste år
Sidste år blev der høstet 10-12 ton druer, men i år forventer Betina Newberry at høste 18-20 ton druer. Altså tæt på en fordobling fra sidste år. Ikke nok med at høsten næsten bliver fordoblet, så er druerne også af en særlig høj kvalitet i år.

- Lige nu smager de fantastisk. Der er rigtigt meget sukker i, skallerne smager fantastisk, de er sunde, og der er rigtigt mange af dem, fortæller Betina Newberry.

Rekord høj alkoholprocent
Den vin, som på nuværende tidspunkt bliver solgt fra Dyrehøj Vingaard, har en alkoholprocent på 10,5 procent. Men i år er der et særligt højt sukkerindhold i druerne, og det gør, at vinene af årgang 2014 formentlig kan kravle sig op på omkring 12 procent eller måske endnu mere.

- Hvis det er rigtigt luksus, kommer vi helt op på 12,5 procent, og det har vi aldrig set før, fortæller en anden af gårdens vinbønder, Henry Pedersen.

De to vinbønder håber på, at de kan komme i gang med høsten om to uger. Men indtil da skal druerne passes og plejes.


Nyhedsoverblik