Vietnamesere dømt til udvisning for at dyrke skunk

Foto: TV ØST

3 vietnamesere er i retten i Næstved dømt for at have drevet skunkvæksthuse. De har fået ubetinget fængsel og udvisning af Danmark.

Retten i Næstved fandt fredag eftermiddag 3 vietnamesere skyldige i at drive flere skunkvæksthuse sammen på Sydsjælland. Det meddeler Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

De 3 mænd er henholdsvis 20, 31 og 34 år, og de var ifølge egne forklaringer på adresserne forud for anholdelserne. 

Den 20-årige blev anholdt på en ejendon i Sorø og fremtillet i grundlovsforhør tilbage i oktober 2013 ved retten i Næstved. Han erkendte at have passet nogle planter, men nægtede kendskab til, at det var skunk og dermed strafbart.

Han er dømt for at have drevet 3 skunkvæksthuse med et forventet udbytte på cirka 161 kg. skunk, skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelse. Den 20-årige har fået en dom på 2 års ubetinget fængsel og permanent udvisning af Danmark. 

De 2 andre mænd blev anholdt på på en ejendom i Slagelse. De nægtede også have haft kendskab til, at planterne, de passede, var skunkplanter.

Den 31-årige modtog fredag eftermiddag en dom på 10 måneders ubetinget fængsel og udvisning af landet i 6 år, mens den 34-årige fik 1 års ubetinget fængsel og også 6 års udvisning. 

Den 20-årige har fået en hårdere straf end de 2 andre, fordi retten tillagde det betydning, at han har haft en ledende rolle i styringen af skunkvæksthusene.   
 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App