Vestsjælland presser Esbjerg: Henter sejr i overtiden

FC Vestsjælland vinder 2-1 over FC Nordsjælland på en scoring i overtiden og lægger maksimalt pres på Esbjerg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

FC Vestsjælland har længe lignet en sikker nedrykker fra Alka Superligaen, men Slagelse-klubben kan være på vej mod en mirakuløs redning.

Søndag vandt FC Vestsjælland 2-1 over FC Nordsjælland, og dermed blev der lagt maksimalt pres på Esbjerg, der senere søndag møder FC København. Med sejren er FC Vestsjælland oppe på 25 point, mens Esbjerg har 28 før mødet med FCK.

Længe så det ellers ud til, at det skulle blive de brændte chancers kamp for FC Vestsjælland, men i overtiden blev Osama Akharraz matchvinder, og sejren må siges at være ganske fortjent.

Især i anden halvleg vadede hjemmeholdet i store chancer og spillede i det hele taget flot fodbold, men først i de døende sekunder lykkedes det indskiftede Akharraz at få bolden i nettet foran 1688 tilskuere i Slagelse.

Med sejren rider FC Vestsjælland videre på en positiv bølge, efter billetten til finalen i DBU Pokalen blev sikret tidligere på ugen.

Fra start var det ellers gæsterne, der var i teten, og en lidt kontroversiel situation efter 11 minutter førte til 1-0 til FCN. Hjemmeholdet smed bolden væk, David Moberg Karlsson rykkede og blev bremset kluntet og ulovligt at Jukka Raitala.

Ingen tvivl om, at dommer Jens Maae var i sin gode ret til at fløjte for straffesparket, men hans næste aktion var diskutabel. Uffe Bech brændte nemlig fra pletten, men fik en chance til, fordi dommeren mente, FCV-keeper Thomas Mikkelsen var gået for tidligt.

Selv om omsparket juridisk nok var i orden, var det et lille udfald fra Mikkelsen, der førte til omsparket. 1-0 var det dog nok blevet alligevel, idet Uffe Bech sparkede riposten efter det oprindeligt brændte spark i mål.

1-0 kunne nemt være blevet til 2-0 få minutter senere, hvor hjemmeholdet igen smed bolden væk midt på banen, men efter en ellers flot aktion sendte Joshua John akkurat bolden forbi mål.

Midtvejs i halvlegen måtte en skadet Henrik Madsen forlade banen, og det skulle vise sig at blive et vendepunkt for det trængte hjemmehold, der sendte Peter Nymann på banen. Han skabte fine ting kampen igennem med store speed.

Få minutter efter indskiftningen kom udligningen, da Anders Kure flot headede i nettet efter indlæg fra Rasmus Festersen. Kort efter var Festersen tæt på med hovedet efter indlæg fra Nymann. Og netop Nymann og Festerne var nøglefigurer kampen igennem.

Det blev ved 1-1 efter 45 minutter. Det kunne ingen af holdene bruge til noget.

FCN-træner Olafur Kristjansson savnede aggressivitet og skiftede to mand i pausen. Ud med David Moberg Karlsson og Emiliano Marcondes - og ind med Hans Mulder og Gudjon Baldvinsson, men den manøvre hjalp ikke. Tværtimod.

I hele anden halvleg sad FC Vestsjælland tungt på begivenhederne, og det var nærmest ufatteligt, at det store pres ikke resulterede i en scoring før i overtiden.

Apostolos Vellios ramte FCN-keeper David Jensen i maven fra nært hold, Anders Kure brændte fra meget kort afstand, og minuttet efter var det overliggeren, der reddede for FCN.

10 minutter før tid var Vellios igen tæt på med et fremragende udført saksespark, men David Jensen lignede en redningsmand for gæsterne. Indtil Akharraz altså slog til og sparkede spænding tilbage i nedrykningskampen.