Uro på døgninstitution

Medarbejdere er blevet uretmæssigt fyret, flere har sagt op og nu er lederen af døgninstitutionen Nordstjernen i Nykøbing Sjælland langtidssygemeldt. Et skærpet tilsyn har fået politikerne til at kræve handling.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det endte med, at jeg blev bortvist, fordi jeg spiste en mad på et forkert tidspunkt.

Sådan endte Francisco Zaplanas tid som pædagog på døgninstitutionen Nordstjernen i Nykøbing Sjælland, hvor 9 socialt udsatte børn og unge mellem 6 og 17 år bor.

31. august blev Francisco Zaplana bortvist, men efter fagforeningen var inde over fik han tre måneders løn og sjat penge oveni. Ifølge ham selv fordi der ikke var grundlag for fyring, og lederen ville have ham væk.

- Jeg har været pædagog i over 10 år, og hvis der var noget, jeg syntes var i vejen, så sagde jeg det. Efter min mening var der masser af hovsa-løsninger, og det duer ikke, siger Francisco Zaplana til TV2ØST.

Tilsynsrapport bekræftede mistanke

Torsdag bekræftede en tilsynsrapport efter et skærpet tilsyn overfor Børne- og Ungeudvalget i Odsherred Kommune, at der var noget galt. Flere artikler i avisen Nordvestnyt har inden da påpeget problemer.

- Vi var nødt til at sige i udvalget, at vi ville have et skærpet tilsyn (på udvalgsmøde før sommerferien -red). Så kunne vi handle. Vi har nu beordret direktøren på området, at tingene skal i orden, og det har vi fuld tillid til, at hun sørger for, siger Arne Mikkelsen fra SF, der er formand for Børne- og Ungeudvalget i Odsherred Kommune.

11 medarbejdere rejst

Den har været gal på døgninstitutionen for socialt udsatte unge gennem lang tid. På halvandet år siden den nuværende leder startede er 11 medarbejdere rejst. Fire har sagt op, mens 7 er blevet fyret - flere af dem uretmæssigt fyret med store kompensationer til følge.

Den store udskiftning blandt medarbejderne og de mange hovsa-løsninger er ifølge Francisco Zaplana gået ud over børnene.

- Jeg har oplevet, at flere børn har undret sig over hvad der er blevet af den ene eller anden. Hvorfor er han eller hun ikke kommet og har sagt farvel. Det duer ikke - så bliver vi utroværdige voksne. Og det tager i forvejen lang tid at bygge et tillidsforhold op til de her børn.

Udvalgsformanden erkender at problemerne burde være stoppet noget før.

- Det ærgrer mig, at vi ikke har hørt om det her noget før. Og man kan jo sige, at tilsynet ikke har været tæt nok. Men normalt tror vi jo på og har tillid til, at vores ledere styrer tingene. Og hvis de kommer i vanskeligheder, så får vi en melding om, at de vil have hjælp. Det skete altså ikke i det her tilfælde, siger Arne Mikkelsen (SF) til TV2ØST.


Nyhedsoverblik