Unge fik farligt stof foræret

Det var efter al sandsynlighed en gratis vareprøve af et stærkt hash-lignende stof, der sendte en pige og to drenge direkte i psykose og med ambulance til Næstved Sygehus i går.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De tre 16-årige sad sammen med en gruppe venner på stationen i Næstved, da de fik tilbudt stoffet gratis.

Ejeren af bagelforretningen på pladsen foran stationen, Pernille Kofoed, blev tilkaldt af en mand, fordi der var en pige i venteværelset, der var gået i krampe og havde brug for hjælp.

- Pigen lå i kramper i sit eget opkast, og da jeg gik ind for at hjælpe hende, så jeg desuden en dreng, der lå bevidstløs og yderligere en dreng, der sad på en bænk og hylede, fordi han ikke kunne være i sin egen krop, siger Pernille Kofoed i dag til TV Øst.

Pernille Kofoeds mand tilkaldte 3 ambulancer, der kort efter kom og kørte de unge til Næstved sygehus, hvor de blev indlagt.

Ifølge vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, Stefan Jensen, var de unge i psykose, men ikke i livsfare.

- Det er vores opfattelse, at de tre unge har været meget heldige. De var ikke i livsfare, men der er ikke nogen tvivl om at det er et meget farligt blandingsprodukt, der formentlig består af hash og noget syntetisk, siger han til TV Øst.

De tre unge er i dag blevet udskrevet, de er ikke særligt villige til at fortælle politiet, hvor de fik stoffet fra.

Pernille Kofoed, der talte med de unges venner på stationen i går, efter at ambulancerne havde kørt de tre til stationen, fortæller dog i dag, at nogle af vennerne kunne fortælle, at stoffet var blevet givet til dem som en gratis vareprøve.

- Det var pigerne, der fortalte, at der var kommet nogle, der ville sælge stofferne, og som sagde at de kunne prøve det her gratis. Man kan se på overvågningsbillederne, at der går præcis tre minutter fra de har taget stoffet, til de falder om, siger Pernille Kofoed.

Politiet advarer mod stoffet, og opfordrer alle til at være ekstra vågne.

I videoen kan du bl.a se SSP-konsulent Bjørn Mazur Andersen fortælle, hvordan man tager snakken med sine børn.


Nyhedsoverblik