Farligt fyrværkeri fundet

600 kilo ulovligt fyrværkeri er blevet fundet i to Mercedes-varevogne i Greve. Blandt det ulovlige fyrværkeri var flere 30 kilos bomber, oplyser politiet.

En 38-årig mand er blevet anholdt, efter at politiet søndag fandt 600 kilo ulovligt fyrværkeri, som han solgte fra to store Mercedes-varevogne, der var parkeret i Greve.

Blandt det beslaglagte fyrværkeri er fire 30 kilos bomber, som ifølge militærets sprængstofeksperter er overordentligt farlige og kræver mindst 100 meters sikkerhedsafstand.

- Bomberne er så farlige, at de ikke alene kan rive arme og ben af folk og ødelægge huse, oplyser vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han opfordrer folk, der har købt fyrværkeri af den 38-årige, om at ringe til politiet. Man skal under ingen omstændigheder selv transportere det ind til politistationen. Politiet vil sørge for, at det bliver hentet og destrueret på forsvarlig vis.

- Man må endelig ikke smide fyrværkeriet ud, da det kan være forbundet med livsfare, siger vagtchefen, som lover, at politiet vil se lempeligt på køberne.

- Det gælder om at få det ulovlige og livsfarlige fyrværkeri ud af cirkulation, tilføjer han.

Den 38-årige mand, der stod for salget, fremstilles mandag i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi anholdt søndag aften to mænd, der var ved at bryde ind i en fyrværkericontainer på Øverupvej i Næstved. Fyrværkeriet tilhørte byggemarkedet Jem og Fix.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App