Uklart hvem der må få bredbåndsmillioner

Det er stadig uvist, om det er kommuner, borgere eller teleindustrien, der må få del i de 300 millioner kroner, som regeringen vil afsætte til at sikre bredbånd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringens forslag om at afsætte 300 millioner til at sikre bredbånd til alle møder opbakning fra alle sider. Men ingen aner, hvem der må søge pengene, og hvordan de skal ud og arbejde.

Det skriver sn.dk.

Hvorvidt det bliver kommunerne, borgere eller teleindustrien, der kan få del i pengene, er nemlig et spørgsmål, der først skal afklares i løbet af de kommende forhandlinger om Vækstpakken. Det oplyser klima- og energiministeriet til avisen.

Hos regeringspartiet Venstre hælder finansordfører, Jacob Jensen, til, at det er operatørerne, der skal have del i pengene.

- Pengene skal ud og arbejde der, hvor tingene ikke længere kan hænge sammen rent kommercielt for operatørerne. Jeg mener, at det er operatørerne, der skal kunne søge pengene, da det vil blive alt for bøvlet og bureaukratisk, hvis det er kommunerne, der skal kunne søge pengene, siger Jacob Jensen, der er valgt i Kalundborg/Odsherred-kredsen.

SF's it-ordfører Jacob Mark, der er valgt i Køge-kredsen, roser regeringens udspil. Men han er uenig med Jacob Jensen i, hvem der bør kunne søge bredbåndsmillionerne.

- Der er en konflikt mellem os og de borgerlige om, hvorvidt det skal være enkeltpersoner eller kommunerne, der skal kunne søge pengene. Vi synes, det er bedst, at det er de store fællesskaber, der kan søge pengene, siger Jacob Mark.

Hos Socialdemokraterne vil landdistriktsordfører Magnus Heunicke, der er valgt i Næstved-kredsen, helst ikke forholde sig til, hvem partiet mener, der bør have adgang til puljen.

- Det her et reelt problem, som er hverdag for mange mennesker. Det gør det svært i forhold til udviklingen i bosætning og tiltrækningen af arbejdskraft. Jeg synes, det er for vigtig en sag at føre politisk krig omkring lige nu, siger han.

Ifølge regeringen skal de 300 bredbåndsmillioner fordeles over fire år. De to første år som forsøgsordning, hvorefter ordningen skal evalueres.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har over for Jyllands-Posten tidligere vurderet, at 7.000 til 40.000 husstande, virksomheder og sommerhuse vil kunne få bredbåndsdækning som følge af bredbåndspuljen.

 


Nyhedsoverblik