Uhelbredelige patienter kureres i Tyskland (Video)

Mange kræftramte danskere bliver erklæret uhelbredeligt syge af lægerne her i landet. Men i Frankfurt står lægerne klar til at behandle de danske patienter med kort varsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

I februar 2008 får Anne Bak meddelelsen, hun har frygtet. Hun har uhelbredelig kræft i leveren. Kræften har spredt sig så meget, at de danske læger ikke vil behandle hende.

Kort tid efter hører hun om et sygehus i Frankfurt. Hun ringer til dem - én uge efter får hun den første behandling. Hun er så tilfreds, at hun søger støtte til videre behandling i Frankfurt. Men det afviser den danske sundhedsstyrelse. Derfor betaler hun selv 270.000 kroner for behandlingen.

- Svaret var at behandlingsmulighederne i Danmark ikke var udtømte, og at det ikke er beviseligt, at det er behandlingen i Tyskland, der har hjulpet mig, siger Anne Bak fra Glumsø.

Sidste år blev over 100 kræftramte danskere behandlet i Frankfurt. Alle var inden blevet erklæret uhelbredelige af danske læger, men i dag lever 32 af dem uden spor af kræft. Det er Patientforeningen, der har kendskab til danskerne, der er blevet behandlet i Tyskland. Nu kritiserer de det danske sundhedsvæsen.

- I udlandet har man behandlingsformer, der er beviseligt gode for patienterne, og som helbreder dem. Men de bliver karakteriseret som eksperimentelle her i landet. Jeg mener virkelig, at lægerne i Danmark skal tage ved lære af de tyske kolleger, siger Villy Christensen, der er formand i Patientforeningen.

Det er Sundhedsstyrelsen, der skal vurdere ansøgninger fra patienter, der ønsker støtte til behandling i udlandet. Her vil man nu tage kontakt til sygehuset i Frankfurt.

- På baggrund af de tilbagemeldinger, der er kommet fra kræftpatienter, som er blevet behandlet på klinikken i Frankfurt, vil Sundhedsstyrelsen nu tage kontakt til klinikken og bede om dokumentation for behandlingen, siger Lone de Neergaard, der er chef for Sundhedsplanlægning i Sundhedsstyrelsen.

I marts fik Anne Bak den sidste behandling i Frankfurt. Siden har læger undersøgt hende uden at finde spor af kræft.

- Jeg havde været død, hvis ikke jeg var taget af sted. Men det hjælper mig jo ikke i min hverdag, hvis jeg går og er vred på det. Jeg må også kigge fremad, siger Anne Bak.

[video:flv:090630_kraeft.flv]

 


Nyhedsoverblik