Udvisningssag: Gimi Levakovic for landsretten

Foto: TV ØST

Østre Landsret afgør efter alt at dømme i dag, om den 46-årige Gimi Levakovic skal udvises af Danmark.

Våbenbesiddelse og trusler på livet fik den 6. august retten i Næstved til at idømme den 46-årige Levakovic et år og tre måneders fængsel samt udvisning af Danmark i 12 år.

Det var dengang et enigt nævningeting, der i Næstved lod dommen falde over Gimi Levakovic, der blev et kendt ansigt, da han og hans familie deltog i et dokumentar-program på TV2.

Dømt for episode på Motalavej i Korsør

Gimi Levakovic, blev dømt for en episode tilbage i maj på Motalavej i Korsør, hvor han kiggede på lejlighed og boede nogle dage hos en familie i kvarteret.

Ifølge anklageskriftet udviklede en grill-aften sig, hvor Gimi Levakovic truede flere i familien med, at han ville skyde dem.

Politiet blev tilkaldt, og efter en ransagning fandt politiet en 9 mm Walther P 38 og to magasiner med patroner i en taske. Flere vidneudsagn pegede på, at det var Gimi Levakovic's pistol.

Anklageren mente dengang, at det skulle veksles til en udvisning.

Se også: Video: Udvist af Danmark 

- Det følger direkte i loven, at laver man den her slags overtrædelser, så er der hjemmel for, at man bliver udvist, sagde Annika Jensen, der er anklager for Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi efter byretsdommen.

Forsvarer: - Han er velintegreret i Danmark

Nævningene var enige, men forsvarsadvokat Bjørn Elmquist ankede dommen på stedet.

- Han er velintegreret i Danmark. Han taler og skriver flydende dansk, og han har været her i så mange år. Samtidig så har han børn, der er danske statsborgere, og som han har ene-forældremyndighed over, forklarede Bjørn Elmquist efter dommen var anket.

I dag er det så Østre Landsret, der skal tage stilling til, om udvisningen var for hård en straf - eller om retten i Næstved dømte korrekt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App