S og SF udskyder billigere kollektiv trafik

Foto: TV ØST

S og SF lovede under valgkampen billigere kollektiv trafik til danskerne, gerne inden nytår, men nu er valgløftet udskudt på ubestemt tid.

Det bliver ikke billigere at køre med bus og tog fra nytår. Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) afviser, at regeringen vil fremsætte et lovforslag i indeværende år, og SFs trafikordfører, Anne Baastrup, siger, at hullet i statskassen er så stort, at der ikke i øjeblikket er råd til at give brugerne af den kollektive trafik billigere billetter. Det skriver Berlingske.

Under valgkampen var især SFs daværende trafikordfører, den nuværende eksportminister, Pia Olsen Dyhr, fremme med, at periodekort ville falde med 40 pct. i pris og klippekort ville blive 25 pct. billigere, og at det ville ske hurtigst muligt og gerne inden jul. Dermed ville brugerne af kollektiv trafik rejse til nedsat pris to år inden, at der blev opført en betalingsring i København og indført bompenge.

- Der kommer ikke et lovforslag inden jul. Jeg er ny minister og vil have tid til at sætte mig ordentligt ind i tingene. Jeg vil også snakke med alle, der har interesse i en betalingsring. Så lige nu kan jeg kun sige, at der kommer en betalingsring, vi skal have færre biler i København og bedre kollektiv trafik, siger Henrik Dam Kristensen til Berlingske.

Han ønsker ikke at svare på, om det fortsat er meningen, at periodekort skal falde i pris med 40 pct. og klippekort med 25 pct. SFs trafikordfører, Anne Baastrup, håber, at der bliver råd til at indfri valgløftet "på et tidspunkt".

- Vi står nu i en situation, hvor hullet i statskassen er så stort, at vi stadig ikke har hørt 50-øren nå bunden. Vi bliver nødt til at tage udgangspunkt i den virkelighed, vi har i dag. Når der ikke er penge i kassen, kan vi ikke gennemføre billige billetter som punkt ét, siger Anne Baastrup.

Ifølge Transportministeriet koster det 1,24 mia. kr. årligt at sætte billetpriserne ned. Den radikale trafikordfører, Andreas Steenberg, siger, at passagererne må vente.

- Det er en god idé, at man ikke haster en lovgivning igennem, siger han.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App