Udkantsdanmark til debat

Foto: TV ØST

Magnus Heunicke(S) og Karsten Nonbo(V) besøgte tirsdag Novenco for at give medarbejderne deres bud på, hvad der skal gøres ved arbejdsløsheden, og hvordan man skal redde regionens industrivirksomheder.

 

I dag kom valgkampen til Novenco. Det var 3F's tillidsmænd, der inviterede de lokale politikere inden for for at sætte fokus på det, der i øjeblikket fylder mest i medarbejdernes tanker: Regionens virksomheder, der lukker ned på stribe og forvandler sjælland til det, der så smukt kaldes for udkantsdanmark.

- Hver gang der har været en fyringsrunde, er humøret røget en tak ned. Og hver gang man læser i lokalavisen, at situationen er den samme hos naboen, bliver det lidt sværere at være optimistisk, siger tillidsmand hos Novenco, Tommy Larsen.

I dag skulle Venstres Karsten Nonbo og socialdemokraternes Magnus Heunicke så selv have syn for sagen. Rundvisningen blev hurtigt til debat. Og det var ikke meget de to politikere kunne blive enige om.

- Lavere løn kombineret med lavere skat vil gøre os mere konkurrencedygtige. Og så skal selskabskatten ned, siger Karsten Nonbo(V).

Magnus Heunicke(S) afviser den strategi. Han mener i stedet, at bedre uddannelse skal sikre en unik kvalitet, som kan konkurrere med de lande, der kan producere langt billigere end Danmark.

Om flere af Novencos medarbejde må stille sikkerhedskoene på hylden, står stadigvæk hen i det uvisse. Men Tommy Larsen er godt tilfredse med dagens politiker-besøg.

- Så må vi bare håbe, at de tager noget med sig tilbage til Christiansborg, siger Tommy Larsen.

02:20 Luk video

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App