Tysk socialdemokrati stemmer for Femern-forbindelsen

Foto: TV ØST

SPD stemmer for Femern-forbindelse.

Med et stort flertal har det slesvig-holstenske socialdemokrati på deres kongres i Husum søndag stemt for en Femern-forbindelse, oplyser netavisen nordschleswiger.dk.

Der var kun få SPD-delegerede som undlod at stemme for en erklæring, som ønsker at regionen Ostholsteins interesser skal sikres i forbindelse med projektet ligesom trafik-investeringer i regionen Sønderjylland-Schleswig ikke må udskydes på grund af Femern-forbindelsens økonomiske belastninger.

Samtidig har SPD-kongressen også udtalt et ønske om at der skal føres nye forhandlinger mellem Danmark og Tyskland bl.a. om investeringerne i Slesvig-Holsten.

I den forbindelse skal der syd for grænsen nedsættes et dialog-forum, som efter SPD´s opfattelse åbent må kunne diskutere alle spørgsmål, herunder også projektets endelige realisering.

Som et vigtigt krav understreger de tyske socialdemokrater i Slesvig-Holsten, at de arbejder, som udføres i forbindelse med Femern-projeket, fuldtud respekterer danske og tyske løn-overenskomster.

I foråret 2011 afholdes der nyvalg i Slesvig-Holsten og foreløbig er SPD stor favorit til at afløse den hidtidige borgerlige regering under ledelse af CDU´s ministerpræsident Peter Harry Carstensen.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App