Tre unge stjal gamle mønter

Foto: TV ØST

Slidte og gamle mønter til en værdi af op mod 25.000 kroner er blevet stjålet lige inden de skulle destrueres. To unge mænd er stadig på fri fod i sagen

Mønterne er en del af de metalrester, folk på den ene eller anden måde får smidt ud derhjemme.
De skulle have været destrueret, men nåede aldrig så langt

-Der kører nogle unge forbi på knallerter, og de råber og skriger og griner. Så er jeg jo godt klar over med det samme, jamen det er unge mennesker, som har været nede og så inde og hente mønter, siger indehaver af Scanmetals, Ejvind Pedersen.

Indbruddet hos Scanmetal skete klokken 20.40 lørdag i sidste weekend.

-Det er begået af tre unge drenge på femten-seksten år. De mødes inde i Slagelse og tager bussen til Gørlev, fordi den 16-årige - som jeg har sigtet i sagen - er vidende om, at der ligger penge hernede på en virksomhed, fortæller landbetjent i Gørlev. Svend Erik Autzen.

Gerningsmændene nåede at bruge nogle af pengene i slikautomater i Gørlev hallen. I løbet af ugen er resten af mønterne fundet efterladt i to spande - og en 16-årig er nu sigtet for indbrud og tyveri, mens de to sidste stadig er på fri fod.

- Det er jo irriterende. For det første skal jeg til at sætte nye døre i, og for det andet, så har jeg brugt oceaner af timer i den her uge på de to spande mønter.

Virksomheden sikrer sig nu mod fremtidige indbrud

01:19 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App