Tillidsmand: Sag mod åbenmundet betjent er "en tynd kop te"

En politimand fra Kalundborg er tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger. Men betjentens oplysninger er almindelig kendt stof, siger hans tillidsmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tillidsmand Preben V. Nielsen fra Kalundborg Politi er ret spændt på, hvordan anklagemyndigheden vil bevise, at en betjent fra Midt- og Vestsjællands Politi lækkede fortrolige oplysninger, da han fortalte en journalist fra Weekendavisen om hashmiljøet i Kalundborg.

- Jeg synes virkelig, at det er en tynd kop te, det her, siger han til TV ØST.

Den 45-årige politiassistent, der nu er tiltalt, kørte rundt i Kalundborg med en journalist og udpegede forskellige steder, hvor der blev solgt hash. Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi blev rasende og kaldte betjentens udtalelser for læk af fortrolige oplysninger. Den Uafhængige Politiklagemyndighed gik ind i sagen, og onsdag valgte Statsadvokaten i København så at rejse tiltale mod politimanden.

- Det, vores kollega beskyldes for at have udtalt sig om, er almindelig kendt i Kalundborg - ikke mindst blandt de unge mennesker i byen. De ved nøjagtigt, hvor man kan købe hash og stoffer i byen. Så, spørgsmålet er, hvor politiassistenten har fået sin viden fra, hvis han har udtalt sig, som anført i anklageskriftet. Har han fået den som politimand, eller har han fået sin viden gennem familie, venner og naboer, siger Preben V. Nielsen.

- Jeg er ret spændt på, hvordan anklagemyndigheden i tilfælde af at udtalelserne er rigtige, vil bevise, at det er viden, han har fået som politimand, siger Preben V. Nielsen.

LÆS OGSÅ Politimand tiltales efter køretur med en journalist

Domfældelse kan få konsekvenser

Han mener, at det vil få store konsekvenser, hvis betjenten bliver dømt skyldig.

- Foreløbigt må vi afvente rettens afgørelse, før vi beslutter, hvad vi vil gøre. Men det er klart, at hvis anklagemyndigheden får medhold, så bliver man også nødt til revidere, hvad man må vise på sådan et program som eksempelvis Station 2 på TV 2.

Her er Preben Nielsen på linje med formanden for Politi- og Retsreporternes Forening (PRF) Sune Fischer, som tidligere har kaldt sagen "latterlig" og understreget, at det betjenten har gjort, er det samme, som politifolk gør hele tiden bl.a. i programmet Station 2.

Formanden for Midt- og Vestsjællands Politiforening Mogens Heggelund vil ikke udtale sig om sagen, før retten har talt:

- Det er en personalesag. Men generelt kan jeg sige, at det kan være vanskeligt for den enkelte betjent at vurdere, hvad man skal sige til hvem.

Den 45-årige politiassistent nægter sig skyldig.


Nyhedsoverblik