Tidligere forstander efterlader rod i regnskaberne

En revisionsrapport fra den sikrede institution Stevnsfortet viser, at der har været rod i regnskaberne. Forstanderen sagde op umiddelbart efter besøget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der har været rod i regnskaberne på den sikrede institution Stevnsfortet i Rødvig. Det afslører en revisionsrapport fra et besøg 31. juli i år. Stevnsfortet er en institution for unge for utilpassede unge.

Revisionsrapporten slår blandt andet fast, at der foretaget indkøb, som er uvedkommende for stedet. Eksempelvis er der købt 86 Craft løbesæt, 90 par Adidas gummisko og 6 løbejakker af mærket Craft med den begrundelse, at de ansatte skulle bruge det til at dyrke sport med de unge, ligesom de unge på stedet kunne købe tingene.

Ting er forsvundet

En gennemgang af lageret viste imidlertid, at 51 medarbejdere - heraf nogle hvis formål på stedet ikke var af socialpædagogisk karakter - har fået udleveret sportstøj og sko, mens noget af det tilsyneladende helt er forsvundet. I hvert fald manglede der 6 løbejakker, 15 løbebukser og 5 par Adidas sko, da revisionen gennemgik beholdningen, og ingen kunne redegøre for, hvor det var blevet af.

Det samme gælder for 2 nyindkøbte fladskærms-tv, 1 dvd-tilslutning, 5 stereoanlæg og en hårtrimmer, der også er forsvundet fra stedet, uden at nogen kan forklare det.

Kritik af kørebøger

I rapporten bemærker forfatterne, at institutionen ikke fører nogen former for lagerregistrering, men at det måske var hensigtsmæssigt set i lyset af, at der findes megen elektronik på stedet.

Udover kritikken af indkøbene, de manglende genstande på stedet, den utilstrækkelige dokumentation og kontrol med anskaffelserne, kritiserer revisionen registreringen af kørslen i Stevnsfortets biler for at være mangelfuld.

Sagde op efter rapport

Umiddelbart efter, at rapporten blev afleveret til Region Sjælland, som Stevnsfortet hører under, sagde forstander Kaj Lauritsen op og blev fritaget for tjeneste, indtil han stoppede. Region Sjælland vil ikke kommentere på, om der er en sammenhæng mellem rapportens konklusioner og Kaj Lauritsens opsigelse, idet de ikke kan kommentere på personalesager. Til gengæld vil socialdirektør Michael Nørgaard gerne fortælle, hvad der fremadrettet bliver gjort for at rette op på tingene.

- Efter kontrolbesøget fra vores eksterne revision har vi valgt at indskærpe regionens retningslinjer og blandt andet sikret os, at der foretages en registrering af inventar, elektronik med videre og retvisende udfærdigelse af kørebøger. Vi følger selvfølgelig løbende op på de initiativer, vi sætter i værk, siger han, og derudover vil der også blive lavet en praksis, så Stevnsfortets ting ikke bliver udlånt eller anvendt til private formål af de ansatte.

Michael Nørgaard forventer at påbegynde ansættelsen af en ny forstander omkring årsskiftet.    


Nyhedsoverblik