Sygehusene skal undersøges

Region Sjælland har taget konsekvensen, af TV2 Nyhedernes afsløringer i søndags, og iværksat en undersøgelse af regionens sygehuse. Undersøgelsen skal klarlægge, om der bliver brugt koder i patienternes journaler. Samtidig skal det gøres klart, hvordan patienterne skal informeres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Søndag aften kunne Nyhederne på TV2 afsløre, at lægerne på Herlev sygehus skriver ind i patienternes journaler, hvorvidt de skal forsøges genoplivet og eventuelt indlægges på intensiv, hvis de kommer ud for et hjertestop. Det sker uden, at patienterne får besked om beslutningen. Ofte skriver lægerne ligefrem i koder, så det er umuligt for patienter og pårørende at finde ud af, om man vil blive genoplivet.

Det får nu Region Sjælland til at undersøge, om det også er tilfældet på regionens sygehuse.

- Vi vil undgå, at der står ting i patienternes journaler, som de ikke kender til, det synes jeg er dybt kritisabelt, siger Regionsrådsmedlem, Christian Wedell-Neergaard (C).

Ifølge Vicedirektør for Sygehus Nord er der ingen grund til bekymring.

- Mine læger informerer patienterne om det, der står i journalerne, også hvis de ikke skal genoplives, fortæller Teis Andersen.

Viser undersøgelsen, at sygehusene ikke lever op til de regler, der er på området, vil politikerne forlange forbedringer.

- Jeg vil lægge størst mulig pres på, for patienterne har krav på at vide, hvad der står i deres journaler, siger Christian Wedell-Neergaard (C)

 


Nyhedsoverblik