Syg kvinde skal ud i fuldtidsjob

Foto: TV ØST

Kvinde med piskesmæld tvunget i i arbejde af jobcenteret

30-årige Vibeke Bagge fra Sorø er blevet grundigt uvenner med Jobcenter Sorø.

Jobcentret har afgjort, at Vibeke Bagge ikke længere må få sygedagpenge. Siden hun i 2005 var involveret i et trafikuheld, der resulterede i et piskesmæld, har hun fået sygedagpenge. Senest fra 2009 til maj i år.

I stedet skal hun være klar til at tage et almindeligt job, hvor eneste hensyn, der ifølge jobcentret skal tages, er, at hun skal være i en stilling uden hårdt fysisk arbejde og uden komplicerede arbejdsopgaver, eventuelt med hjælp fra en personlig assistent, skriver DAGBLADET Ringsted.

Den afgørelse står i skærende kontrast til erklæringer fra to speciallæger, som jobcentret selv henviste Vibeke Bagge til. De skriver i deres konklusioner, at Vibeke Bagges erhvervsevne er permanent og væsentligt nedsat.

Vibeke Bagge har sammen med sin fagforening Serviceforbundet klaget til Beskæftigelsesankenævnet, som nu skal afgøre sagen.

- Vi har vurderet, at hun burde kunne passe en ordinær stilling. Det er vores bedste skøn på nuværende tidspunkt, men nu kigger Beskæftigelsesankenævnet vores afgørelse efter i kortene, og vi følger selvfølgelig altid deres afgørelse, selvom de er uenige med os, siger Annie Svendsen, der er gruppeleder i Jobcenter Sorø, til DAGBLADET Ringsted.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App