Svebølle debuterede i målfest

Første kamp i 2. division blev med nederlag og otte mål for Svebølle

Det blev en målrig og svingende debut for Svebølles 2. divisionshold mod HIK, der kunne tage til Hellerup med tre point og en 5-3-sejr.

Det var ellers oprykkerne, der på hjemmebane kom bedst fra start. Efter 10 minutter gjorde Fead Rama det til 1-0, og efterfølgende var Hassan Bashir fri igennem, og Jonas Thomsen havde et skud på stolpen. Uden at føringen dog blev større.

Rutinerede ex-proffere gjorde en forskel

HIK diskede op med to tidligere superliga-spillere og udlandsproffer i Carsten Fredgaard og Kim Christensen, og de gjorde efter knap en halv time det onde ved hjemmeholdet. Fredgaard sendte et indlæg ind over, og en flyvende Christensen kunne via stolpen heade udligningen i nettet.

Otte minutter senere var Fredgaard igen på spil i venstresiden og sendte et indlæg ind i panden på Jacob Josefsen - 2-1 og den gode Svebølle-start pist væk.

Efter pausen blev det bare værre - først Martin Lund og siden Nick Christensen gjorde det til 4-1 efter mindre end et kvarter af anden halvleg.

Tæt på comeback

Ti minutter før tid blev Svebølle reduceret til ti mand, da en skadet Fead Rama måtte udgå med en skade og alle udskiftninger var brugt.

Alligevel lykkedes det Svebølle at reducere to gang inden for de sidste fem minutter på dødbolde ved Mathias Bukhave og Kasper Schultz. Men til sidst sendte Carsten Fredgaard en friløber afsted til Alexander Søderquist, der lukkede kampen med mål til 5-3 - og Fredgaards fjerde assist.

Kantspilleren blev da også af træner Erdogan Aslan udpeget som forskellen i kampen.

- Vi vidste godt, at Fredgaard var rigtig farlig ude på venstrekanten, og jeg mener, at det er ham, vi ikke kunne dæmme op for i dag. Men vi er foran 1-0 og kan score to mål mere der, så masser af postive ting at tage med, men også noget at arbejde med. Der går fem mål ind trods alt, sagde den spillende træner, der også selv nåede at få lidt minutter i benene.