SOSU-studerende fik testet deres sundhed

Onsdag var der Sundhedscafé på Social- og Sundhedsskolen i Næstved. Mange elever lever nemlig ikke særlig sundt, og det skal et projekt forsøge at ændre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Typisk går de unge på café for at hygge med vennerne. 

Men onsdag skulle eleverne på SOSU Næstved teste, hvor sunde de var, da der var sundhedscafé på skolen fra kl. 9.00-15.00. 

I alt 250 elever skulle forbi cafeen i løbet af dagen. 

Her kunne de bl.a. måle lungefunktion, fedtprocent, teste reflekser og hurtighed og være fulde uden at drikke alkohol. 

Det er Psykiatrifonden, Dansk Firmaidrætsforbund, PenSam og flere andre organisationer, der står bag den sundhedscafé, som turnerer rundt på landets SOSU-, erhvervs- og produktionsskoler.

Sund sammen med klassen

Netop de unge på SOSU-, erhvervs- og produktionsskoler er i fokus, fordi op mod en tredjedel af eleverne må forlade faget før tid på grund af sundhedsproblemer.

Optur United forsøger at gøre op med elevernes dårlige vaner.

-  Vi vil gerne give de unge positive oplevelser med sundhed sammen med deres klassekammerater, fortæller projektleder Michael Filtenborg fra Dansk Firmaidrætsforbund, som har næsten daglig kontakt med de unge igennem sundhedscaféer og motionsaktiviteter på skolerne.

På sundhedscafeer prøver eleverne kræfter med sundhedsopgaver og –konkurrencer, og endelig får eleverne adgang til en virtuel platform – OpturUnited.dk, hvor de løbende modtager ugens udfordring, der skal løses sammen i klassen.

- Vi vil skabe et stærkt klassefællesskab, som kan være med til at sætte rammen for sundhed på skolerne. De unge er sammen om både at igangsætte og fastholde en sundere hverdag, siger forebyggelseschef fra PenSam, Lise Koldkjær.

Lærerne skal også lære

Det er ikke kun eleverne, der skal lære noget nyt igennem projektet. Også lærerne kommer på skolebænken for at få nye værktøjer til motion og trivsel i hverdagen.

Det sker for at øge de unges aktivitetsniveau og sænke antallet af unge, der mistrives, men også for at fastholde eleverne og opfylde kravene i skolereformen om 45 minutters motion hver dag.

 

 


Nyhedsoverblik