Storebæltsbroen er åben igen

Foto: TV ØST

Efter to en halv times lukning er Storebæltsbroen atter åben i begge retninger.

Storebæltsbroen er åben igen. Det er meldingen fra Vejdirektoratet omkring klokken 13.15 tirsdag.

Broen lukkede lidt før klokken 11, efter at bilister havde berettet om is, der faldt ned på vejbanen. Isen sad i pyloner og kabler, og fire biler fik smadret forruden af isklumper.

Ingen risiko længere

Kommunikationschef Lene Gebauer fra Sund & Bælt sagde tidligere til Ritzau, at en ingeniør klokken 13 ville køre ud på strækningen for at tjekke, om der fortsat var fare for faldende is fra tværbjælkerne.

- Vores ingeniør har nu vurderet, at det igen er sikkert at køre over broen. I sidste ende er det politiet, der tager den endelige beslutning, og ud fra vurderingen fra ingeniøren er der ikke længere nogen risiko forbundet med at køre over broen.

Selv om Storebæltsbroen nu igen er åben, er der store kødannelser på og omkring broen.

- Der er kø. I østgående retning mod Sjælland er der en ventetid på omkring en halv time, mens det cirka er en time i vestgående retning, siger Maiken Moores, der er vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, til Ritzau.

Trafikken blødes op

Hun oplyser, at trafikken hele tiden blødes op, så ventetiden bliver gradvist kortere. Allerede klokken 11.30 blev der åbnet for trafikken fra Sprogø i vestgående retning på Storebæltsbroen.

Togtrafikken over Storebælt har ikke på noget tidspunkt været påvirket af den nedfaldende is.

/ritzau/TV ØST

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App