Her er de nye MF'ere

Foto: TV ØST

De personlige stemmetal er optalte og mandaterne er placerede i Sjællands storkreds. Der er dog som altid forbehold for en endelig fintælling

Mandatfordelingen på de enkelte partier faldt på plads på valgaftenen og efter en optælling af de personlige stemmer bliver de nedenstående kandidater indvalgt i Folketinget fra Sjællands storkreds.

Klik her for at se i større størrelse

 

Socialdemokraterne

Socialdemokraterne bevarer sine syv mandater. Det giver  genvalg til trafikordfører Magnus Heunicke, der med 9.364 stemmer kommer ind på en tredjeplads hvad angår personlige stemmer i kredsen og han får følge af Lennart Damsbo-Andersen, Mette Gjerskov, Henrik Sass-Larsen Ole Hækkerup,  forsvarsordfører John Dyrby Paulsen og  nyindvalgte Rasmus Horn Langhoff

Ude er Vibeke Grave, der kom ind som suppleant for Thomas Adelskov

 

Venstre

Venstre taber eet af otte mandater. Der er genvalg til stemmeslugeren finansordfører Jacob Jensen, der får 9.842 stemmer,  fødevareminister Henrik Høegh, Birthe Rønn Hornbech, Louise Schack Elholm, Karsten Nonbo, Flemming Damgaard Larsen og indenrigsminister Bertel Haarder, der nu opstiller i Sjællands storkreds

Ude er Troels Christensen og det samme er Flemming Møller, der kom ind som suppleant for Anders Fog Rasmussen

 

Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti mister ét af sine fem mandater. Der er genvalg til partileder Pia Kjærsgaard. Hele 45.983 stemte på hende. Med sig i det nye Folketing tager partiformanden  Karin Nødgaard, Rene Christensen og Liselott Blixt.

Ude er Colette Brix

 

SF

SF mister ét af sine tre mandater. Der bliver genvalg til gruppeformand Ole Sohn og næstformand Astrid Krag.

Ude er således Meta Fuglsang, der kom ind som suppleant for afdøde Flemming Bonne

 

Radikale

Den Radikale valgsejr skaffer partiet to repræsentanter i Folketinget fra Sjællands Storkreds. Ind kommer Rasmus Helveg Petersen og  partiets næstformand, Zenia Stampe.

Ved sidste valg blev Simon Emil Ammitzbøll indvalgt for De Radikale

 

Enhedslisten

Enhedslisten får også to mandater. Det giver via partilisten valg til Christian Juhl, der er 3F's formand i Silkeborg, og den 28-årige studerende Nikolaj Barslund Villumsen.

Ved sidste valg blev Line Barfod indvalgt, men hun genopstillede ikke

 

Liberal Alliance

Liberal Alliance får valgt folketingsmedlem Villum Christensen, som kom ind som suppleant for Gitte Seeberg.

 

De konservative

De Konservative taber det ene af sine to mandater. Mandatet går  til  Brian Mikkelsen, mens Helle Sjelle  ikke fik stemmer nok til at løfte arven efter Helge Adam Møller.

Helge Adam Møller er i øvrigt  ude af Folketinget, da han ikke blev indvalgt i sin nye, jyske opstillingskreds.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App