Stol giver demente ældre ro og tryghed

En afskærmet stol har vist sig at berolige de ældre, demente borgere i Lolland Kommune blandt andet ved hjælp af indbygget musik. Derfor vil kommunen nu anskaffe sig flere eksemplarer af den prisvindende stol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Rehabiliteringsenheden i Lolland Kommune har udviklet et nyt pædagogisk tilbud, der kan give de demente borgere en mere rolig hverdag.

En særlig afskærmet stol med indbygget musik har nemlig vist sig, at have en utrolig effekt – og ifølge Lolland Kommune beroliger den både de ældre og skaber mere tryghed. Den halvlukkede stol, Cocoon, værner de demente mod støj og indruller dem i musikalske oplevelser. Ifølge en pressemeddelelse har stolen været så stor en succes, at Lolland Kommune i 2016 vil udvide tilbuddet, sådan så flere ældre kan få glæde af stolen.

- Vi havde en dement kvinde, som var så forvirret, at vi reelt måtte mandsopdække hende. Hun var meget utryg. Da hun kom ind i stolen, faldt hun ikke bare til ro, hun faldt i søvn. På det tidspunkt havde hun ikke kunnet sove i lang, lang tid. Hun blev tryg, da der blev lukket af for de alt for mange sanseindtryk, fortæller Gwen Tremmel, der er leder af rehabiliteringsenheden i Lolland Kommune.

- Vi har haft stolen siden foråret, og det har vist sig at have en meget beroligende effekt på vores borgere, når de kan sidde uforstyrret og lytte til musik, som de selv vælger og har et særlig forhold til, eller særlig musik, som er komponeret til at virke beroligende. Vores borgere kommer simpelthen til at slappe af på en måde, som vi ellers ikke oplever, forklarer hun

Det specielle møbel har netop fået prisen for bedste design på en udstilling i New York. Det er møbeldesigner og arkitekt Carsten Buhl fra Holbæk, der har tegnet stolen. 


Nyhedsoverblik