Størstedelen af diskoteker diskriminerer.

Størstedelen af de store diskoteker i landsdelen afviser drenge med anden etnisk oprindelse end dansk ved døren. Diskoteksejerne mener, de giver for meget ballade. Den holdning vil folketingets retsudvalg ikke længere finde sig i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jon Larsen er 19 år og er ved at uddanne sig til kleinsmed. Sådan her lyder det ofte, når han vil på diskotek med vennerne:

- "Der er for mange mennesker på diskoteket" eller "det er blevet for sent", der er altid et eller andet i vejen, fortæller Jon Larsen om dørmændenes undskyldninger.

Jon Larsen blev adopteret fra Columbia, da han var tre måneder. Hans brune øjne, sorte hår og mørke hud er imod ham.

- De forsøger at ramme dig og giver dig en grund til, at lige nøjagtig du ikke må komme ind. Det er det, der gør mest ondt, tror jeg, at de finder på lamme undskyldninger, siger Jon Larsen.

 Vi ringede til 12 af de største diskoteker i landsdelen. 7 diskoteksejere fortalte mere eller mindre åbent om, at de diskriminerer indvandredrenge. Ingen af ejerne ville interviewes af TV2 ØST. 

Rådet for Etniske Minoriteter er skræmt over udvilkingen i restaurationsbranchen.

- Jeg vidste godt, der var nogle, der gjorde noget, men ikke at det var så stor en andel, det kommer bag på mig, siger Bayram Yüksel, næstformand for Rådet for Etniske Minoriteter.

En diskoteksejer fra Nykøbing Sjælland stod i går frem på TV2 ØST og fortalte, hvorfor han kun lukker en vis kvote indvandrer ind.

- Der er folk, der kan føle, at stemningen bliver trygget, hvis der er mange indvandrer her. Så derfor lukker I dem ikke ind? Nej, siger Carsten Jensen, ejer af Check Point i Nykøbing Sjælland.

Jon Larsen kan til en vis grad godt forstå diskoteksejerne.

- På et punkt, ja, så kan jeg godt forstå dem, men ud fra et menneskeligt synspunkt så nej, det må man ikke gøre mod mennesker, siger han.  

Diskotekernes praksis er ulovlig. Derfor arbejder folketinget nu på en registrering, som kan holde de gæster ude, som altid laver ballade.

- Det er der nu et udvalg under justitsministeren, der kigger på og der regner vi med, at politiet og diskoteksejerne når frem til et resultat, som vi kan gennemføre, siger Peter Skaarup, (DF), formand for folketingets retsudvalg. 

Jon Larsen tror ikke, et register vil ændre diskoteksejernes ulovligheder. Der skal en holdningsændring til. Den kan starte hos hans egne venner.

- Jeg kan da blandt mine indvandrevenner sige, at når vi kommer ind, så lader vi være med at provokere folk og lader være med at skubbe til en og sige: "skal du provokere". Eller jeg kan sige, at jeg ikke gider noget ballade i dag, siger Jon Larsen. 

Jon Larsen har aldrig anmeldt dørmændenes afvisninger til politiet, men det er muligt. Se hvordan her:

http://www.kk.dk/afvist/doc/Afvist_dk.pdf

 

 


Nyhedsoverblik