Spot på madpakken i Højby

0. klasse på Nordskolen afd. Højby havde tirsdag formiddag spot på madpakken i SuperBrugsen i Højby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Madpakken er et vigtigt måltid og skal gerne bestå af både frugt, grønt, fisk, pålæg og fuldkornsrugbrød – men det behøver altså ikke være kedeligt! 0. klasserne og deres forældre på Nordskolen afd. Højby skal lære om i disse dage. 

- Vi har alle et forhold til madpakken. Nogen mindes måske leverpostejsmaden med en slasket, uspiselig skive agurk ovenpå, mens andre husker makrellen, der lugtede i hele klassen og havde gennemvædet brødet. For at vores børn skal gide spise deres madpakke og dermed få energi og koncentration til en lang skoledag, er det vigtigt at madpakken er både frisk, indbydende og nem at spise. Og det kan sagtens lade sig gøre med nogle få nemme tricks, som SoL projektet gerne vil hjælpe med, fortæller Lene Pedersen, lærer i 0. klasse på Nordskolen afd. Højby. 

Børnene øvede sig

Tirsdag formiddag øvede eleverne i SuperBrugsen i Højby sig i at lave lækre madpakker – i øvrigt sponsoreret af SuperBrugsen. 

- I morgen, onsdag, handler eleverne ind i SuperBrugsen. Nu ved de, hvor tingene står. Og onsdag mellem klokken 16 og 18 skal børnene undervise forældrene i at lave lækre og sunde madpakker, fortæller hun. 

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger:

Fingrene består af:

• Grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
• Brød – helst rugbrød eller groft brød
• Pålæg – kød, ost eller æg
• Fisk – mindst en slags fiskepålæg
• Frugt – det friske og søde

Onsdag vil projekt SoL give inspiration til både elever og forældre, hvor der laves alternative lækkerier til madpakken sammen med børnene og lader forældrene smage om eftermiddagen.

Lene Pedersen har oploadet videoen nedenfor via www.tveast.dk/sendvideo:


Nyhedsoverblik