Sorø og Stevns i top med aktivering

Jobcenteret i Stevns og Sorø kommuner bedst til at aktivere kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere

De kommunale jobcentre  i Stevns og Sorø  ligger helt i top, når det gælder om at aktivere kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, der har gået passive i mindst eet år.

Det skriver Dagbladet.

Placeringen fremgår af  en netop udkommen opgørelse over de østdanske kommuners indsats på området, som den så ud i tredje kvartal 2007.

Beskæftigelsesministeriets kampagne "Ny chance til alle"  opstiller tre krav til kommunerne, som skal være opfyldt 1. juli i år.

For det første skal 25 procent af de langtidsledige være i gang med en uddannelse eller i job. Her ligger Sorø absolut i top med 51,7 procent efterfulgt af Stevns med 27,0 procent - altså begge over målet.

For det andet skal 15 procent af de langtidsledige være i stand til at forsørge sig selv, når vi når til 1. juli. Dette mål er allerede er nået af 39,0 procent i Sorø og 16,9 procent i Stevns Kommune.

På det tredje mål ligger Stevns helt i top. Her lyder kravet, at de langtidsledige skal være i aktivitet i mindst 40 procent af tiden. Det var 36,7 procent i Stevns Kommune allerede i 3. kvartal sidste år. 
 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App