Smukt i døden

En naturkirkegård i Holbæk er blevet så populær, at borgere reserverer plads for at sikre sig et godt sted. Nu bliver der også udgivet en turistguide over området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Vil du ligge blandt hvide anemoner, ved søen eller på duftstien, når du dør ? Mulighederne er mange, når man vælger at blive begravet på naturkirkegården i Holbæk. Det er Danmarks eneste naturkirkegård, der udover at være begravelsesplads også er en park, med masser af kunst, frugtbuske, duftstier, og et rigt fugle- og dyreliv.

- Døden er tabu, og det synes jeg ikke er rigtigt. Jeg synes at man skal erkende døden, for så får man mere ud af livet også. Her leger børnene, og så går de måske også ned og lægger en blomst ved farfars grav ved søen, siger Hanne Korsby, der er menighedsrådsformand i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk, og kvinden bag naturkirkegården.

Succesen er i hus for den 9 år gamle kirkegård, folk fra store dele af Sjælland ønsker ifølge Hanne Korsby at blive begravet her, og visse reserverer ligefrem plads på forhånd, så de kan sikre sig et godt sted.

- De har besluttet sig for, at de f.eks. gerne vil ligge i engledalen eller i skovområdet, og så behøver de pårørende ikke at spekulere over det, når man er død. Det giver ro i sjælen for nogle, siger Hanne Korsby i dag til TV2 Øst.

Tanken om at reservere plads har da også strejfet et par af de mange vi møder i området i dag

- Jeg har faktisk tænkt på at jeg kunne gå rundt og finde et godt sted, sammen med mine børn, siger Anne Louise Lindgreen i dag til TV2 Øst.

Faktisk er kirkegården blevet så populær at der i år bliver udgivet en turistguide over området.


Nyhedsoverblik