Små bryggerier kæmper for overlevelse

Vi drikker færre øl. Det kan mærkes hos mikrobryggerier, og hvis ikke krisen vender, så kan det betyde, at bryggerierne må dreje nøglen om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På DagmarBryggeriet i Ringsted prøvesmager Søren Vestergaard ugens bryg. Men der bliver ikke produceret på samlebånd.

- Vi kan helt klart mærke, at vi ikke har haft det salg af øl, som vi plejer at have. Det gør jo også, at vi skal tænke os godt om inden, vi producerer. Vi vil ikke have gamle øl på lageret. Dem kan vi ikke sælge. Det er en lidt anden tid, vi har i øjeblikket desværre, siger Søren Vestergaard, der er i direktør i DagmarBryggeriet.

DagmarBryggeriet er ikke det eneste mikrobryggeri, der mærker finanskrisen. I 2009 lukkede Stevns Bryghus, og Bredlunds Bryggeri i Slagelse måtte også dreje nøglen om.

Vi drikker nemlig færre øl. I 2003 blev der solgt 549 millioner liter øl i Danmark. I 2009 faldt salget af øl til 400 mio. liter. Det svarer til at vi drikker 27 procent mindre øl. I stedet har vi kastet kærligheden på vin, hvor salget stiger.

I mikrobryggeriforeningen - Danske Bryghuse forudser de nu, at endnu flere af de små bryggerier vil blive ramt.

- De bryggerier, som har haft det svært de sidte par år, de vil fortsat have det svært. De vil fortsat være under pres, og jeg vil derfor ikke blive overrasket over, at der vil komme lukninger og konkurser i 2011, siger Claus Tarstrup, der formand i mikrobryggeriforeningen.

 

Men hvis ikke flere efterspørger special-øl fra Ringsted, kan det få konsekvenser.

- Jeg frygter, at vi lige pludselig bliver nødt til at sige, at det var det. Vi har prøvet det, og det var et sjov tid, vi havde. Nu må vi finde på noget andet at lave, siger Søren Vestergaard.

 


Nyhedsoverblik