Slagelse og Sorø sætter fokus på spildevand

Foto: TV ØST

I Slagelse har man problemer med olieudslip i flere regnvandsbassiner. Derfor starter Slagelse og Sorø Kommuner nu en kampagne for at sætte fokus på spildevand.

I tre regnvandsbassiner i Slagelse har man konstateret et udslip af blandt andet olie. Det gælder især de tre bassiner Stop 39, Industrivej og Skovsø industriområde. Det får nu Slagelse Kommune, i samarbejde med Sorø Kommune, til at sætte fokus på, hvad vi putter i vores regnvandsriste.

Regnvandsristen er nemlig ofte forbundet med regnvandsbassinerne. Det betyder, at regnvandet ofte løber direkte ud i naturen, og altså ikke bliver renset først. Derfor skal kampagnen "Hjælp Fisken" oplyse om, hvordan man håndterer sit spildevand mest korrekt.

- Regnvandsristen er til regnvand og ikke til maling, sæbevand eller kemikalier, skriver Slagelse Kommune i en meddelelse.

Industriområder i fokus

Det er især de tre ovennævnte regnvandsbassiner Stop 39, Industrivej og Skovsø Industriområdet, der har oplevet problemer med udslip.

”Vandet fra ristene i disse områder løber fra regnvandsbassinerne og videre til Skovsø-Gudum Å og Harrested Å. Det vil sige, at når der løber olierester eller bilshampoo i risten, så fortsætter det direkte i hovedet på de dyr, der lever i åen. Derfor vil vi besøge virksomhederne i områderne, og give dem en folder med forklaring på, hvordan man bedst skaffer sig af med sit vaskevand og miljøfarlige affald”, siger miljøsagsbehandler Rune Jørgensen. 

Rune Jørgensen og en kollega vil derfor i den kommende tid sætte mærkater på riste i udvalgte industriområder. 

- Egentlig kunne mærkaterne sættes på alle riste i de områder, der er separatkloakeret, for når alle følger de simple råd, skaber vi helt gratis et bedre vandmiljø, skriver kommunen i en meddelelse. 

Tre tips der hjælper fisken

1) Regnvandsristen er til regnvand

2) Sæbevand skal i toilettet

3) Kemi, olie og andre miljøfarlige stoffer skal afleveres på genbrugspladsen

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App