Skolereform straffer børn for at bo på ø

Skoleeleverne fra Omø får en reel skoledag på 11 timer, når den nye skolereform træder i kraft. Slagelse Kommune afviser lektiecafe på færgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En skoledag på 11 timer bliver realiteten for børnene på Omø efter sommerferien, når den nye skolereform træder i kraft. Derfor forslog Grundejer- og Beboerforeningen på Omø, at de 9 elever, der bliver berørt, kunne bruge nogle af skoletimerne på færgen. Et forslag der er blevet skudt ned af Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune.

- Det ville være oplagt at udnytte den mulighed, når børnene alligevel sidder på færgen og laver lektier, siger Dorthe Winther, der er formand for Grundejer- og Beboerforeningen på Omø.

Og hun har svært ved at forstå, at Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune ikke lytter til elevernes behov.

- Skoledagen bliver jo rigtig lang for de børn, der skal afsted hver dag. De skal med færgen klokken 7 og så kommer de først hjem klokken 18. Og det bliver en rigtig lang daf, især når skolen slutter 15.30, siger hun.

Derfor vil hun endnu en gang tage kontakt til Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune, da hun mener de skal finde en bedre løsning.

Trætte elever

Det er især overbygnings-eleverne på Omø, der rammes af reglerne. De vil først få fri fra skole 15.30, og skal så vente i halvanden time, før de kan komme med en færge hjem til deres forældre.

- Det er jo ikke optimalt for os at være så sent hjemme, siger Kirstine Rasmussen, elev i 8. klasse på Eggeslevmagle Skole.

Og hun er bange for, at de lange dage kommer til at gå ud over privatlivet.

- Jeg tror også, at det vil komme til at gå ud over os socialt. Jeg bliver udmattet efter sådan en lang skoledag, og så har jeg ikke lyst til meget, når jeg kommer hjem, siger hun.

Kirstine Rasmussen fortæller, at de allerede bruger meget af færgeoverfarten til at lave lektier. Derfor ville det være oplagt, at lave en lektiecafe.

- Der er mange af os, der allerede bruger tiden på at lave lektier, så vi ikke skal gøre det derhjemme. Så jeg synes, det ville være en god ide, at fik hjælp på færgen.

Hun har kun 1 år tilbage på skolen, før hun skal starte på en ungdomsuddannelse. Og hun er ikke i tvivl om, at hun ville have valgt folkeskolen fra, hvis hun skulle starte på skolen nu. Så ville hun være begyndt på en efterskole.


Nyhedsoverblik