Skatteborgere må betale for træningskampen

Foto: TV ØST

Træningskampen mellem Næstved og Hansa Rostock endte i ballade. Udgifter til 100 betjente, hærværk og tyveri ender hos borgerne.

Næstved tabte 2-1 til Hansa Rostock. Men det er nederlaget uden for stadion, folk husker: Vilde tilhængere, og dyrt hærværk, der der skal betales af borgerne.

- Jeg synes, det er helt tosset, at det er os skatteborger, der skal betale for en fodboldkamp, siger Karl Larsen, der bor i Næstved.

Lige fra de tyske tilhængere satte fod i Gedser, mente de tilsyneladende, at Danmark var et gratis tag-selv-bord. Ingen af de 300 tilhængere betalte busbillet i de ekstraindsatte busser, der blev svinet grundigt til. Pris 13.000 kroner oplyser Movia.

På Nykøbing Falster Station plyndrede de DSB-kiosken for øl for omkring 7.000 kroner. Og i toget til Næstved kostede deres hærgen DSB 43.000.

Ødelæggelser på Næstved Stadion, skal boldklubben selv betale for:

- Det er almindelig procedure til fodboldkampe. Der er det klubben selv, der får indtægterne og også dem, der afholder eventuelle udgifter til skader, siger Driftsleder i Næstved Kommune, Jakob Bojsen.

Men den største regning skal betales over skatten: Udgifterne til ekstra politi. Mere end 100 betjente blev hasteindkaldt og mandsopdækkede tilhængerne før og under kampen. En udskrivning der sandsynligvis runder et par hundrede tusinde kroner. Beredskabschef hos politiet i Næstved, Erik Johansen vil ikke oplyse den præcise omkostning:

- Det gør vi aldrig i forbindelse med denne her slags kampe, siger Erik Johansen.

 

 

 

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App