Sjællandske kommuner er i bund

Foto: TV ØST

Mange af kommunerne her i vores region har i lang tid måttet døje med betegnelsen, -at være en del af det man kalder "den rådne Banan", men nu viser det sig, at de sjællandske kommuner måske nærmere udgør - "rådne æbler".

Sorø Kommune er blandt bundskraberne, når det gælder evnen til at tiltrække vækstvirksomheder. Som nummer 95 ud af landets 98 kommuner, står kommunen til dumpekarakter:

- Jeg er meget overrasket over det, fordi jeg havde faktisk forventet vi lå væsentligt højere, siger Sorøs borgmester Ivan Hansen (soc.dem.)

Analysen er lavet af revisionsfirmaet Ernst & Young. Partner i firmaet, Carsten Collin, begrunder Sorøs lave placering sådan her:

- Der er altså ikke skabt lige så mange arbejdsplader, der er ikke vokset lige så meget i erhvervslivet som der er gjort andre steder, - siger Carsten Collin, partner i Ernst & Young.

Udover Sorø, befinder 8 andre af Region Sjællands kommuner sig i analysens dumpefelt, - den nederste trediedel. Regnet fra bunden, er kommunerne: Odsherred (98), Sorø (95), Ringsted (93), Lejre (91), Næstved (87), Stevns (86), Vordingborg (83), Kalundborg (71) og Faxe(70). Tallene i parentes, angiver placeringen blandt alle landets kommuner.

En af grundene til, at så mange Sjællandske Kommuner nu kan kaldes en slags udkantskommuner, skyldes ifølge Ernst og Young - den korte afstand til København.

- Uddannelsesinstitutioner trækker de unge mennesker, og hele den dynamik der er mellem uddannelser og erhverv bagefter, bliver måske trukket lidt væk fra Slagelse og Sorø og yderområderne - siger Carsten Collin, Partner i Ernst & Young.

02:28 Luk video

 

 

Se mere her

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App