Sejr til Nordvest i topkamp

På en svær opgave på udebane mod nærmeste forfølger tog Nordvest FC de tre point med en 2-1 sejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Oprykningen kom et skridt tættere på Holbæk, da Elite 3000 fra Helsingør søndag blev besejret med 2-1. Foran over 1000 tilskuere i Helsingør tog Nordvest FC sejren i topkampen mellem nummer et og to i 2. division øst.

Det var ellers Elite 3000, der var klart bedst i første halvleg med flere nærgående forsøg i de første 30 minutter. Så kom Nordvest bedre med og Kristian Holm sendte et langskud på overliggeren.

Men så slog Elite 3000 kontra, den tidligere Superligaspiller Peter Benjaminsen broderede sig smukt igennem Nordvest-forsvaret, og Stefan Håkansson kom alt for sent i en tackling inde i feltet og klart straffespark. Det omsatte Morten Juul Hansen sikkert til en pauseføring på 1-0 til hjemmeholdet.

Aggressiv forvandling

I anden halvleg kom Nordvest langt mere agressivt ud og kom tættere på Elite 3000s kantspillere, der havde haft alt for meget plads i første halvleg.

Det pressede hjemmeholdet, der begyndte at spille nervøst. Efter syv minutter af halvlegen gav en lang bold plads til Martin Koch. Et par meter uden for feltet tog angriberen et par træk sidelæns og smækkede bolden op i det modsatte hjørne - udligning til 1-1 og et fint resultat for Nordvest.

Men divisionens førerhold fortsatte presset. Det gav dog flere gule kort, men holdt samtidig Elite 3000 fra de helt åbne chancer, som de havde haft i de første 45 minutter.

Bunker af jubel

Derimod havde Nordvest flere gode muligheder, men det var først seks minutter før tid, at de i dagens anledning sortklædte Holbæk-spillere fik udnyttet mulighederne.

En lang bold frem til Fazil Keskin blev farlig, da han satte to mand og lagde en flad, kort stikning til Toke Morsing i feltet. Han fik bolden moset igennem en forsvarsspiller og alene med Elite 3000-keeperen blev bolden sat sikkert i modsatte hjørne. Vilde jubelscener, alle Nordvest spillere i en bunke med Toke Morsing nederst og føring på 2-1.

Elite 3000 forsøgte at organisere et sidste stormløb, men et forlænget hovedstød blev skubbet ud over baglinien af Lasse Sømmergaard, der spillede en god kamp i Nordvest-målet.

Dermed blev det 2-1 og Nordvest FC er nu seks point foran nærmeste forfølger i 2. division øst.