Sådan genkender du en rigtig politimand

Oven på de seneste dages episoder med falske politibetjente, der er dukket op hjemme hos folk, fortæller Rigspolitiet nu, hvordan du kan kende en rigtig betjent

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Er du i tvivl om, hvordan du ser forskel på en fup-betjent og en rigtig betjent? Rigspolitiet har få simple råd, som kan ruste dig mod fuskere.

2 gange på få dage er danskere blevet narret af personer, der udgiver sig for at være politiet. Ved at følge Rigspolitiets anvisninger, kan du forhåbentlig undgå at blive den næste, der går i de falske betjentes fælder, skriver Dagens.dk.

Stjal kvindes bil

Først blev en 57-årig nordsjællandsk kvinde kørende i en Mercedes stoppet af 2 tilsyneladende civile betjente, som endte med at stjæle hendes bil, og i weekenden fik en sydsjællandsk kvinde fra Kastrup ved Vordingborg besøg af falske uniformerede betjente, som under påskud af at lede efter en person, inspicerede hjemmet og forsvandt igen.

Læs også: Politiet advarer mod falske betjente

Dagens.dk har spurgt Rigspolitiet, hvordan man kender forskel på "rigtig" og "forkert" politi. Og svaret er helt klart. 

- Man skal bede om, at betjentene identificerer sig. Og det gør de ved at vise deres personlige id-kort, som er et 2-fløjet firkantet kort, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet, Carsten Andersen til Dagens.dk og tilføjer:

- Id-kortet er den eneste måde, man kan se, om det er rigtige betjente. Man kan ikke se det på politiets beklædning og udstyr, da der er stor forskel på dette, afhængig af hvilken opgave de er ude på.  

Bed om at se id-kort

Da politiets id-kort ikke er et hverdagssyn for de fleste, vil Rigspolitiet i dag lægge et billede af et id-kort på deres hjemmeside politi.dk, oplyser Carsten Andersen.

Her kan du se politiets id-kort.

Men hvis man står i en situation, hvor man stadig er i tvivl, efter at have set betjentens id-kort, er der også en anden måde at afgøre, om det er den ægte vare.

- Endelig kan man altid kontakte lokalpolitiet og høre om, de har sendt nogen ud, siger kommunikationsrådgiver ved Rigspolitiet, Carsten Andersen, til Dagens.dk.


Nyhedsoverblik