S-SF lover flere lægeambulancer til Udkantsdanmark

Foto: TV ØST

S og SF præsenterer onsdag et udspil, som skal øge antallet af lægeambulancer i udkantsområderne. Nye afgifter på usunde varer skal finansiere projektet.

 

S og SF lover nu flere lægeambulancer til udkantsdanskerne.

Det sker i et nyt sundhedspolitisk udspil, som partierne præsenterer. S og SF vil øremærke 100 millioner kroner årligt til cirka ti nye lægeambulancer de steder i landet, hvor ventetiderne på hjælpen er længst, skriver JydskeVestkysten.

- Der er blevet længere til akutmodtagelserne for mange danskere med den nye sygehusstruktur. Jeg er selv fra Holstebro, og hver gang jeg besøger min familie i Holstebro, bliver jeg erindret om, hvor meget utryghed, det har skabt, siger SF-formand Villy Søvndal.

Han vil ikke lægge sig fast på, hvor lange responstider en S-SF-ledet regering vil anse for acceptablet. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) lovede, at alle borgere kunne forvente en ambulance inden for et kvarter, men det har vist sig ikke at holde.

S og SF vil skaffe pengene til flere lægeambulancer ved at øge afgifterne på »det usunde«. Det er blandt andet sukker, fedt, tobak og alkohol. Sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær, kalder det et politisk valg, hvor mange ambulancer danskerne skal have til rådighed.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App